Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Bursa’nın Orhaneli’deki yaşlıların sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak için düzenlenen ‘Üçüncü Bahar Yaşam Merkezi’nde bu hafta Alzheimer ve Omurga sağlığı konularında bilgi verildi.

Medical Park Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında 60 yaşından sonra omurga sağlığı ile ilgili yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Fahriye Pay, “3 aydan fazla süren bel ve eklem ağrıları bazı hastalıkların habercisi olabilir. Sürekli ağrılarda sağlık kuruluşlarına vakit kaybetmeden başvurun.” dedi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Nermin Çalışır ise unutkanlık, baş ağrısı, beyin rahatsızlıkları konularında katılımcıları bilgilendirdi. Çalışır, şunları söyledi: “Alzheimer hastalarına yapılacak en büyük kötülük ebeveynin 3 ay bir çocuğunun yanında, diğer üç ay başka bir çocuğunun yanında bakıma alınmasıdır. Alzheimer hastalarının bakımları mümkün olduğunca aynı adres ve mekanlarda yapılmalıdır.” diye konuştu.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da, ‘Mazeret yok proje var’ parolasıyla hayıflanmadan bahane bulmadan, halkın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını dile getirirken, “Daha önce Avrupa Birliği destekli 3 proje ile ilçe ekonomisine 1,5 milyon TL hibe fon kazandırdık. Orhaneli de 65 yaş üstü 1150 yaşlıyı kapsayacak bu projemiz ile büyüklerimizi son baharlarında huzurlu bir şekilde yaşatacağız. Sizlerin huzurlu ve mutlu yaşaması için her hafta bir etkinlik düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim