LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Altay Spor Kulübü eski Başkanı, MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan’ın İzmir’deki stat meselesini soru önergesi ile Meclis gündemine taşımasından sonra İzmir gündemi de hareketlendi. AK Parti Milletvekili Cemil Şeboy’un, stadyum sıkıntısı için, “Bunlar boş muhabbetler.” çıkışına Savaşan’dan cevap gecikmedi.

İzmir spor kulüplerinin ve sporseverlerin yaşadığı stat sıkıntısının ne zamandan beri boş muhabbet olduğunu soran Savaşan, Şeboy’a sitem etti: “İzmir’in içinde olduğu her sorunun takipçisi olacağımın sözünü, İzmirli hemşehrilerime verdim. Seçim tamamlandı, seçmen bize önemli bir sorumluluk verdi. Sorunlara çözüm bulmak, bütün İzmir milletvekillerinin görevidir. Futbol sezonu başlamak üzere ve İzmir kulüplerinin iç saha maçlarını oynayabileceği stat yok. Alsancak Stadı bir yıldır kapalı ve yeni stat yapımı ile ilgili herhangi bir gelişme yok. Atatürk Stadı'ndaki yenileme çalışmaları yeni sezona yetişmeyecek.”

Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde yeni sezon için stat bulunmadığını belirten MHP Milletvekili Savaşan, “Alsancak Stadı kapalı, Göztepe ve Karşıyaka statları düşük kapasiteyle yapılıyor. Konu TOKİ’ye havale edilmiş ama kulüplerin ve taraftarların görüşünü alan yok. Bu konuyu çözmeye çalışmak yerine, ‘boş muhabbet’ diyerek geçiştirmeye çalışmayı doğru bulmuyorum. İzmir’i milli irade sonucunda temsil etme yetkisini alanlar, sorunların çözümünden yana olmalı. Gerekirse el ele verip stat sorununu çözmeliyiz. Verdiğim soru önergesi ile dikkatleri stat soruna çektim. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek cevabı bekliyorum. Ankara’da ve İzmir’de konu gündemde ve süreci yakinen takip ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim