Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Avrupa Birliği (AB) Üniversiteler Birliği tarafından AB’deki genç üniversitelere model olarak gösterildiklerini söyledi.

Uludağ Üniversitesi tarafından hazırlanan tanıtım filminde konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ise üniversitenin geçmişi ve gelecek vizyonu hakkında bilgi veriyor.

Uludağ Üniversitesi denilince akla Bursa’nın akla geldiğini belirten Rektör Kamil Dilek, “Bursa Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri. Osmanlı’ya başkentlik yapan kentte tarihi doku korunmuş. Tarım ve sanayinin başkenti. İhracatın önemli bir bölümü Bursa’dan yapılıyor. Bursa, geleceği olan bir şehir. Özellikle İstanbul-İzmir otoyolu ile Bursa parlayan yıldız olacak.” dedi.

Sanayinin kentte yaygınlığının öğrenciler içinde staj ve iş bulma adına fırsatlar sunduğunu anlatan Dilek, “Üniversitenin 16 bin dönümlük kampüs arazisi var. Bu arazinin 8 bin dönümlük kısmı ormanlık alan. Burada ki 2,5 milyon ağaç ise üniversite tarafından yetiştirildi. Kampüste doğal yaşamı koruma alanları oluşturuldu. Öğrenciler için uygulama ve sera alanlarımız var.” şeklinde bilgi verdi.

“160 BİN MEZUNU ÜLKENİN HİZMETİNE SUNDUK”

Rektör Kamil Dilek, üniversitenin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlere karayolu ve havayolu ulaşımının öğrenciler için büyük kolaylık sağladığını anlatarak, “1975 yılında kurulan üniversitemiz yarım asra yakın eğitim deneyim ve tecrübesine sahip. Bu da tercihlerde özellikle eğitim tecrübesi çok bir avantaj. Şu ana kadar 160 bin öğrenciyi mezun ederek ülkenin hizmetine sunduk, her yıl 8 bin öğrenciyi mezun ediyoruz. Şu anda 50 bin öğrencimiz var. 11 fakültemiz, 1000’i öğretim üyesi olmak üzere 2 bin 300 akademik personelimiz var. Uludağ üniversitesi bu rakamlarla Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içindedir.” şeklinde anlattı.

KREDİLİ SİSTEM BAŞARILI ÖĞRENCİNİN ÖNÜNÜ AÇAR

Uludağ Üniversitesi olarak Avrupa’da uygulanan kredili sistemi uygulayan nadir üniversitelerden biri olduklarını anlatan Rektör Dilek, şunları söyledi: “Kredili sistemin en önemli avantajı; başarılı öğrenciye önceden mezun olma imkanı veriyor. Çift ana dal yapma ve yan dal yapma imkanı veriyor. Bu da başarılı öğrencinin önün açar. Ayrıca seçmeli dersler var. Mesela tıp öğrencisi, beden eğitimi veya müzik bölümünden de ders alabilir.”

AB GANÇ ÜNİVERSİTELERİNE ÖRNEK

UÜ’nün bir çok alanda AB kurumlarına akredite olduğunu bildiren Dilek, “Bu eğitimde kendimize güvenimiz ve uluslar arası alana denetim ve kalite alanında taşınmamızın bir göstergesidir. Hatta UÜ, AB Üniversiteler Birliği’nde AB’de genç üniversitelere model olarak gösterildi. Yani eğitimdeki reform kapasitesi bütün Avrupa’nın genç üniversitelerine model olarak gösterildi. Eğitimdeki değişebilirlik yeteneği mükemmel olarak değerlendirildi.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, ayrıca uygulamalı eğitim üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, yalnız teorik eğitim değil, öğrencileri meslek hayatına çok önceden hazırladıklarını sözlerine ekledi.








Editör: TE Bilisim