TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fatih Koleji'nin ortaklaşa düzenlediği 9. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda (SOBİO) Nilüfer Yıldırım Koleji öğrencisi ise altın madalya kazanarak Türkiye birincisi oldu. Aynı yarışmada Bursa Nilüfer Bademli Koleji 7. sınıf öğrencisi ise gümüş madalya kazandı.

        İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen olimpiyatlarda forum, sahne sanatları, takdim, İngilizce takdim ve proje dallarına yüzlerce okul katıldı. İngilizce takdim kategorisinde ise 72 okul arasında başarı sağlayıp finale kalan Bilge Ece Gürel, Türkiye ikinciliğini elde ederek gümüş madalya aldı. Aynı kategoride yine finale kalan Nilüfer Yıldırım Koleji öğrencisi ise altın madalya kazanarak Türkiye birinciliğini elde etti.

        Açılışını Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yaptığı olimpiyatlarda renkli görüntüler yaşandı. Programda başarılı öğrenci Bilge Ece Gürel’i tebrik eden okul müdürü Hakan Eroğlu, "Başarıda emeği geçen başta İngilizce öğretmenleri Jane Smith ve Hüseyin Sönmez olmak üzere tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum. Kurumumuzda iki yıldır 5. ve 6. sınıflarda ağırlıklı İngilizce programı uyguluyoruz. Bu ödül de öğrenci ve öğretmenlerimizi daha da motive edecek.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim