İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Kayseri'de eğitim gören Küresel Öğrenci Kulüpleri Birliği (KÖKBİR) üyesi 130 üniversiteli genç, tarihi dokusu ve kültürel varlıklarıyla bilinen Talas'ı gezdi.

    Talas Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen gezi, restorasyon projesiyle ayağa kaldırılmaya başlanılan tarihi konakların yoğun olduğu Ali Saip Paşa Caddesi'nde başladı. Sırasıyla Yaman Dede Konağı, Yaman Dede Camii, Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı Şehri gibi önemli restorasyon projelerini inceledi. Öğrenciler son olarak Anayurt meydanındaki Selçuklu Kültür ve Sanat Evi'nde yorgunluk çayıyla dinlendi.

    Gezi hakkında bilgi veren Talas Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Dünya Zengin, Talas'ın etrafındaki üniversiteler nedeniyle yoğun bir öğrenci barındırdığını belirterek, ilçenin tarihi ve kültürel mirasını üniversiteli gençlere anlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    KÖKBİR Kulübü Başkanı Aytaç Durmaz da, Talas'ın tarihi doku zenginliğini Kayseri'ye gelerek üniversite eğitimi alan gençlerle paylaşmak istediklerini söyledi. Durmaz, Talas'ın Kayseri'de tarihi zenginliği ve bunu gün yüzüne çıkarma bakımından en önemli bir ilçe olduğunu ifade ederken, bu tür gezilerle şehre yeni gelen öğrencilerin adaptasyon ve şehri tanımalarını sağladıklarını sözlerine ekledi.

    Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, bu gezilerin amacının öğrencilerin ev ve üniversite arasında başka yaşam alanlarının da bulunduğunu göstermek olduğunu kaydetti. Tarihi dokusuyla ve kültürel zenginlikleriyle turizm kenti haline getirdikleri Talas'ın bu mirasını gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak istediklerini belirten Başkan Yıldırım, "3 yıldır çeşitli kül-türel etkinliklerle şehrimizde bulundurduğunuz değerleri gençlerimizle paylaşıyoruz. Geçmiş-ten devraldığımız tarihi ve kültürel mirası restorasyon çalışmalarımızla yenileyerek gelecek nesillerimize hem iyi anlatmak hem de aktarmak amacını taşıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim