Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, köy okulu yararına biletli ‘şiir dinletisi’ programı düzenledi.

ÇÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekiye Çağımlar'ın yönetiminde öğrencilerinin düzenlediği 7. Şiir Dinletisi, Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi. Dinletiye Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ile Belören Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Sarı da katıldı.

Programda Can Yücel, Sezai Karakoç, Necip Fazıl Kısakürek, Yılmaz Erdoğam, Ceyhun Yılmaz, Melih Cevdet Anday, Demet Duyuler Doğan ve Muhittin Ersungur’dan şiirler okundu. 80’li yıllar ait şarkıların da seslendirildiği programda, dans ve drama gösterileri yapıldı. Dinletinin bilet gelirleri Yüreğir Belören Köyü İlköğretim Okulu’na bağışlandı. Belören Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Sarı, dinleti sonunda, ‘Orada bir köy var, oradaki okul benim okulumdur.’ diyerek başladığı konuşmasında okullarının durumunu hakkında bilgi verdi. Müdür Sarı, düzenlenen etkinlik ve bağış için öğrencilere teşekkür etti.

Yüreğir Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ise kişilerin kendilerinde sorumluluk hissederek çevrelerinde var olan sorunların çözümünde de yer almaları gerektiğini ifade etti. Özdemir, programdan elde edilen gelirin ihtiyacı olan okullara yönlendirildiği bu gibi etkinliklerin sayısının artmasını dilediğini belirtti.

Editör: TE Bilisim