LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, 'Haydi Tiyatroya' sloganıyla ilçede 3 okulunun öğrencilerine Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler isimli tiyatro oyununu sahneledi.

Kepez İzmirlioğlu, Kayabaşı Alemdar ve Dikmen ilkokullarında sahnelenen tiyatro gösterilerinde öğrenciler keyifli anlar yaşadı. BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Aslı Karataş, Büşra Köseoğlu, Funda Atan, Furkan Çetin, Kadir Sayar, Özlem Esen, Özge Sak ve Tutku Erbay'ın Kepez İzmirlioğlu İlkolu'nda sahnelediği tiyatro gösterisinin sonunda topluma hizmet uygulamaları dersi koordinatörü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysel Memiş’e teşekkür amaçlı çiçek takdim edildi.

Öğrencilerden Büşra Köseoğlu çalışma hakkında yaptığı açıklamada, "Topluma hizmet uygulamaları' dersi kapsamında 'Haydi Tiyatroya' sloganıyla Ereğli'de Kepez İzmirlioğlu, Kayabaşı Alemdar ve Dikmen İlkokulu öğrencilerini ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ isimli tiyatro ile buluşturduk. Küçük izleyicilerimizin dikkatini çekmek adına tiyatro gösterimize; Aslı Nur Köseoğlu, Muhammed Ali Köseoğlu, Yiğit Can Atan ve Doğukan Atan isimlerinde küçük kardeşlerimizi oyuncu olarak dâhil ettik. Gösterilerimizin sonunda çocuklara müzik eşliğinde balonlar ile eğlence düzenledik. Projeyi gerçekleştiren öğretmen adayları olarak bu mesleği seçtiğimiz için çok doğru bir karar verdiğimize inanıyoruz. Projemize destek veren Ereğli Erdemir Musiki Derneği'ne, Ereğli Eğitim Fakültesi’ne, Ereğli Belediyesi'ne, projemize fikirleriyle destek olan Ereğli Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Tamer Özsoy'a ve yardımlarını esirgemeyerek her zaman yanımızda olan Ereğli Sanat Kurumu tiyatro oyuncusu Özgen Elmasay’a, sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim