Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Silifke ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin il Koordinatörlüğü Proje Uzmanları tarafından tarım ve kırsal kalkınmada sağlanan destekler hakkında üreticilere bilgi verildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen ve Silifke Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan toplantıya Silifke’nin üretici temsilcisi kuruluşların yetkilileri, davetliler ve çok sayıda üretici katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, "Bugün buraya kendilerini tanıtmaya gelen kurum gerçekten bizim için çok önemli bir kurum. İşbirliği yapmak zorunda olduğumuzu düşündüğümüz bir kurum. TPDK ellerinde gerçekten üretici için çok iyi imkanlar bulunan ve bu imkanları bütün üreticilerle paylaşmak için projeler bekleyen bir kurum. Silifke olarak iddialı bir tarım kentiyiz. İddialı bir tarım yapan bölge olarak mutlaka bu kurumumla buluşmamız gerektiğini düşünüyorum. TPDK Türkiye tarımının olduğu gibi Mersin ili ve ilçelerinin tarımsal kalkınmasını sağlayacak ve hızlandıracak bir kurum." dedi.
Ödeme Talep Uzmanı Ahmet Çağrıcı, TKDK tarafından belirlenen sektörlere yaklaşık yüzde 65 oranında geri ödemesiz fon kullandırılacağını belirtti.

Çağrıcı, TKDK'nın AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye'de Kırsal Kalkınma Programları'nın uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Kırsal Kalkınma Programı kapsamında sürdürülebilir kalkınmayı amaçladıklarını vurgulayan Çağrıcı, "Bu amaç doğrultusunda ülkemizde tarım sektörünün gelişmişlik düzeyinin artırılması, kırsal alanda yaşayan nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye'nin AB'ye uyumunun sağlanması hedeflemektedir." diye konuştu.

Başvuru şartları hakkında bilgi veren Çağrıcı, şunları kaydetti: "Desteklemelerden Kamu tüzel kişilikleri hariç olmak üzere gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilecek. Başvuru sahibinde 65 yaş sınırı aranırken, eğitim ve mesleki yeterlilik ile tarımsal bir alanda 3 yıl çalıştığına dair SGK hizmet kaydı ile vergi ve SGK prim borcu bulunmaması gibi şartlar aranıyor."

Editör: TE Bilisim