LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Makine İkmal Müdürlüğü personeliyle kahvaltıda bir araya geldi. Ürgüp, "Sivas Belediyesi çalışanları Türkiye çapında en iyi maaş alan belediye personelleri arasında yer alıyor." dedi.

Görev süresi boyunca Makine İkmal Müdürlüğü'nü ekipman alanında büyütme gayretinde olduklarını vurgulayan Ürgüp, "Ben göreve geldiğimde buradaki araç sayısıyla şu anki araç sayısı arasında ciddi manada bir artış var. 70 yeni aracı müdürlüğümüze kazandırdık. Yine göreve başladığımla bugün arasında işçi, memur ve Özbelsan personel maaşları arasında 10 milyon liralık bir fark var. Bu ciddi oranda bir artıştır." dedi.

MAKİNA İKMAL KALDIRILACAK

Makine İkmal Müdürlüğünün mevcut bölgeden kaldırılacağını da hatırlatan Başkan Ürgüp, "Buraya toplu konut yapılacak. Konutlardan 250 adedi Sivas Belediyesinin olacak. Dolayısıyla bu bölgeden 30-35 milyon liralık bir kaynak oluşturmuş olacağız. Bu kaynağı oluşturmak güçlü bir mali yapı, hizmet üretme ve hizmeti devam ettirme açısından da çok önemlidir." şeklinde konuştu.

"PERSONELİMİZİN İMKÂNLARINI ARTIRDIK"

Sivas Belediyesinde çalışan işçi, memur ve Özbelsan personelini bir bütün halinde düşündüklerini ve ayrım yapmadıklarını ifade eden Ürgüp, özellikle işçi ve memur maaşlarında ciddi iyileştirmeler yaptıklarını söyledi. "Sivas Belediyesi çalışanları Türkiye çapında en iyi maaş alan belediye personelleri arasında yer alıyor. Amasya, Tokat, Yozgat ve Kayseri gibi illeri araştırdık, çalışanlarımızın durumu buradaki belediyelerden çok daha iyi durumdadır." diyen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Özbelsan’da çalışan kardeşlerimizin durumu beni de rahatsız ediyor. Personelimizin maaşlarına yüzde 40 oranında zam yaptık, önümüzdeki dönemde yapacağımız sözleşmede bir miktar daha iyileştirme yapacağız. Belediyemizin imkanları arttıkça sizlere sağladığımız imkanlarımızda artacaktır." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim