LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Uşak İl İstihdam Kurulu toplantısı, Özel İdare İş Merkezi meclis salonunda yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında, AB’ye katılım öncesi mali yardımlar programı proje teklif çağrısından en iyi şekilde faydalanabilmek için ne yapabileceği değerlendirildi. Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, yaptığı sunumla program kapsamında hangi projelerin destekleneceğini ve öncelikli olanları anlattı. Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri, organize sanayi bölgeleri yöneticileri ve kurulun diğer üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Proje Uygulama Başkanı Özcan, müracaat süresinin 25 Şubat 2013 tarihinde sona ereceğini, toplamda 144 milyon euroluk kaynağın, ülke çapındaki 30’a yakın projeye kullandıracağını anlattı. Ayrıca 5 milyon euroluk projelerin hibe desteği alabileceğini, desteklenecek projelerin dört ana başlık altında toplandığını kaydetti. Bülent Özcan, kadın ve genç istihdamıyla kız çocukların eğitimi konularındaki projelerin öncelikli olduğunu vurgulayarak, “AB mali yardımları kapsamında proje çağrısını önemsiyoruz. Sayın valimizle istişare ettik ve İl İstihdam Kurulu üyeleriyle biraraya gelmeye karar verdik. Toplam 144 milyon euro tutarında fon kullandırılacak, 30’a yakın proje desteklenecek. Tüm Türkiye’ye açık bir program ve dört tane önemli öncelik var. Bunlar ilde kadın ve genç istihdamını arttırmak, eğitimin kalitesini arttırmak, hayat boyu öğrenme ve dezavantajlıları topluma kazandırmak." dedi. Bölgesel kalkınma ajansları, illerdeki sanayi odaları, büyükşehir belediyeleri ve üniversiteler gibi kuruluşların bu programa başvurabileceğini kaydeden Özcan, "İldeki diğer kurumlar ise proje ortağı olarak katılabilecek. Uşaklı olduğum için bu toplantıyı yapıp sizlerin ufkunu açmak istedim. Ağırlıklı olarak ya üniversite ya da sanayi bölgeleri üzerinde organize olabiliriz. Bu iki ana kol altında diğer kurumlar ve sivil toplum örgütlerini projeye ortak ederek destek alabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Vali Erden ise yaptığı konuşmada, “AB, ekonomik topluluk olarak şekillendi daha sonra siyasi bir yapıya büründü. Biz AB’yi iki şey için değerlendiriyoruz, özgürlükler ve standartlar açısından ülkemize katkısı olacaktır. Ülke olarak, il olarak proje yapabilirliğimizi arttırmalıyız, çünkü proje fikir demektir. Bir konuda fikrimiz olmadan yola çıkamayız. Proje teklif çağrısını en iyi şekilde değerlendirebiliriz. 2 milyon ile 5 milyon lira arasındaki bu destekler, ilimiz için çok önemlidir. Üniversitemizi ya da sanayi bölgelerimizi bu yolda yalnız bırakmayız, proje ortakları olarak tüm kurumlarımızla elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

Daha sonra bir sunum yapan Proje Uygulama Başkanı Özcan, ardından kurul üyelerinin program hakkındaki sorularını cevapladı.

Editör: TE Bilisim