TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Uşak'taki "Uygulamalı Girişimcilik" kursuna katılan 200 kişi, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sertifika aldı. KOSGEB Uşak Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), İŞKUR İl Müdürlüğü, Uşak ve Eşme Esnaf Sanatkarlar Odası ile Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSAİD) işbirliğiyle açılan kursta başarılı olanlara sertifikalarını Vali Mehmet Ufuk Erden, KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ve diğer protokol üyeleri verdi. Törene ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, daire müdürleri, davetliler ve girişimciler katıldı.

Törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Tüysüz, "Ülkemizin 2023 vizyonunu yakalayabilmesi için girişimcilik faaliyetleri büyük önem arz ediyor. KOSGEB, girişimciliğin geliştirilmesi için 2010 yılında büyük bir atılım başlattı. Ülke genelinde son 2,5 yılda 120 bin girişimciye kurslar verdik. Ar-ge ve inovasyon çalışmalarına, kurumlarla işbirliğine önem veriyoruz. 71 ilde müdürlük açtık, 10 ilde de kısa süre içinde açacağız. Liselerde dahi girişimcilik etkinlikleri düzenlemeye başladık." dedi.

Kendi işini kurmak isteyenlerin yalnız olmadığını, devletin bütün kurumlarıyla onların yanında olduğunu belirten Vali Erden ise, "Girişimci heyecanı duyan katılımcıları, kadın ve gençlerimizi yürekten alkışlıyorum. Müteşebbis iklimi, girişimcilik ruhu artık ülkemizin dört bir köşesinde var. Bu süreçte devletimiz de girişimcilerimize ve işadamlarımıza büyük destekler sağlamaya başladı. Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşabilmesi, insanının çalışmasına bağlıdır." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim