İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Sivas Valisi Alim Barut, “Uyuşturucu ile mücadele emniyet ve jandarma konusu olmaktan çıkmış durumda. Onlar zaten görevlerini yapıyorlar. Bizler gençlerimizin buna alışmaması için tek tek ne yapmamız gerekiyorsa hükümetimizin ortaya koyduğu stratejiler ve eylem planı çerçevesinde ilimizde uygulayacağız.” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem planı kapsamında uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmesini ve takibini il düzeyinde sağlamayı amaçlayan Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Dr. Hasan Canpolat toplantı Salonunda gerçekleştirilen il kurulu toplantısına Vali Âlim Barut’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Vali Yardımcısı Turgay İlhan ile kamu kurum ve kuruluşu müdürleri katıldı.

Uyuşturucu kullanımının birey sağlığına ve toplum yaşamına vermiş olduğu zararlara dikkat çekerek çeşitli dünya ülkelerindeki illegal uyuşturucu ticaretinin ulaştığı boyutlardan bahseden Vali Âlim Barut, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Uyuşturucu maddelerine olan talebi ne kadar aşağıya indirebilir, kullanımını yok edebilirsek o kadar başarılı olacağız. Bizlerin bu saatten sonra yapması gereken, gençlerin uyuşturucuya alışmaması için ne gerekiyorsa yapmak. Bakanlık nezdinde, ilimiz nezdinde kurullar oluşturuldu. İlimiz genelinde de uyuşturucu kullanımını ne kadar aza indirebilirsek kendimizi başarılı sayacağız. Uyuşturucu ile mücadele emniyet ve jandarma konusu olmaktan çıkmış durumda. Onlar zaten görevlerini yapıyorlar. Bizler gençlerimizin buna alışmaması için tek tek ne yapmamız gerekiyorsa hükümetimizin ortaya koyduğu stratejiler ve eylem planı çerçevesinde ilimizde uygulayacağız. Burada görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.“ ifadelerine yer verdi.

Toplantı, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam tarafından yapılan sunumun ardından Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı” sunumu ile devam etti.

Editör: TE Bilisim