BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Trabzon Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Aydın, yeni MR cihazının gelmesiyle birlikte tıbbi cihaz olarak eksiklerinin kalmadığını söyledi.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir ay içinde cihazı hastanemize kurmayı planlıyoruz. MR ile ilgili yerimiz hazır. Kurşunlama işlemleri tamamlanmış ve bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Bir ay içinde MR cihazımız kurulacak ve bölge halkına hastanemizin tek eksik cihazı olan MR cihazını da kazandırarak hastanenin tıbbi cihaz konusundaki tüm eksiğini gidermiş olduk” dedi.

Birkaç hafta önce de bağış usulüyle hastanemize kemik tarama cihazınında kazandırıldığını anlatan Başhekim Aydın, "MR ile hastanemizde, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden eksik olan hiçbir tıbbi cihazımız yok. Bir ay içinde endoskopi çekimlerine de başlayacağız. Bölge halkına hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Şu anda bölgede yılda çekilen MR sayısının üç bin dolayında olduğuna dikkat çeken Aydın, “ Ancak, bu Fatih Devlet Hastanesi’ne sevk usulü ile gönderiliyordu. Çekimin burada olacağını düşünürsek bu sayının 4500 ila 5000’e kadar çıkacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

Kemik tarama cihazının kurulmasıyla birlikte bölgede büyük bir sorunun çözümüne tanı konulabileceğine de vurgu yapan Başhekim Aydın, “Bilindiği gibi bu bölgede yaşlı nüfus çok fazla. Yaşlı nüfusun fazlalığına bağlı olarak bölgede kemik erimesi, kireçleme, romatizma hastalıkları da hat safhada. Kemik tarama cihazı (Tastometre) romatizma ve kemik erimesi hastalıklarının tanısında ve çeşitli konularda hekimlerimize yardımcı olacak” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim