MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde son üç yılda meydana gelen asayiş olaylarında önemli bir düşüş göze çarparken, bu asayiş olaylarında kişilere karşı işlenen suçlar ise ilk sırada yer alıyor.

Vakfıkebir’de 2010 yılından bu güne kadar toplam bin 131 asayiş olayı meydana gelirken, bu olaylardan 34’ ü faili meçhul olarak kayıtlarda yer aldı. 2013 yılının bir buçuk ayı içersinde işlenen suçlardan 19’u kişilere karşı işlenen suçlardan oluşurken, son 1 yıl içerisinde millet ve devlete karşı işlenen suçlarla, takibi gerektiren 165 olayın tamamının aydınlatıldığı dikkat çekiyor. Yine son üç yıl içinde önemli bir düşüş olmasına rağmen kişilere karşı işlenen suçlar ilk sırada yer alıyor.

SUÇLULAR DAHA RAHAT YAKALANIYOR

Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Hakan Altınkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Suç oranlarının yıldan yıla azalmasında suç işleyenlerin daha rahat yakalandığını suçlular ve suç işlemeye meyilli olanların da görüyor olması en büyük etken. Ayrıca ilçenin giriş ve çıkışları çok daha iyi kontrol ediliyor, olay yeri inceleme ekipleri son teknolojiyi daha rahat kullanıyorlar. Bu hızlı gelişmenin sonucunu gören suçlular suç işlemeye çekiniyorlar. Teknolojinin ilerlemesi ve teşkilatın teknolojiyi çok iyi kullanması, kamera sistemine geçilmesi de suçların azalmasında en önemli etkenlerden biri olarak görülüyor." dedi.

Altınkaya, bazı olaylarda polisle vatandaşı karşı karşıya getirmemek için tüm ekip araçlarına ve karakollarda çok iyi bir kamera sisteminin varlığına da dikkat çekerek, "Eğitim seviyesinin yükselmesiyle birlikte suç oranlarında da önemli bir azalma yaşanıyor. Bunun yanında kolluk kuvvetlerinin olaylara daha geniş açıdan bakmaları olayların daha rahat çözülmesini kolaylaştırdı." şeklinde konuştu. Suç oranlarının yaş itibariyle değişkenlik gösterdiğine de dikkat çeken Altınkaya, gençlerde bu oranın daha fazla olduğunu ifade etti. Hırsızlık olaylarına karşı esnafların da kendisini koruyacak tedbirler alması gerektiğinin altını çizen Altınkaya, iş yerlerinde kamere sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yaparak, her iş yerinde kamera olması halinde tüm sokakların izlenebilir duruma geleceğini söyledi. Emniyet Müdürü Altınkaya ayrıca, ilçede yakın bir gelecekte Mobese sistemine geçileceğini ve bunun alt yapısının hazır olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim