Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, temeli yardımlaşmaya dayanan ‘esnaf teşkilatı’ olan ahiliğin meslek edinme kurslarında ders olarak okutulmasını istedi.

Ahiliğin Anadolu'da birliği, refahı, toplum düzenini sağlayan ve halkın maddî, manevî tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda teşkilâtlanan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak” Ahilik teşkilatı, dürüstlük, güvenirlilik, kul hakkı, helal lokma, alın teri ile çalışma, yardımlaşma, paylaşma gibi ahlaki erdemleri içinde barındırmaktadır. İlkeleriyle iş hayatını düzenleyen, meslek erbabını yamak, çırak, kalfa, usta hiyerarşisi doğrultusunda eğitime tabi tutan Ahilik geleneği milletimiz tarafından büyük kabul görmüş, zaman içerisinde Anadolu toprakları başta olmak üzere geniş bir coğrafyaya yayılmıştır.” dedi.

Sadece mesleki fonksiyonunu yerine getirerek topluma hizmet etmekle yetinmemiş bir kurum olduğunu ifade eden Vali Çakacak, " Ahiliğin de ders olarak okutulmasını arzuluyoruz. Katılımcılara kurs içerisinde 1 saatte olsa Ahilik konusunda bilgi verilmesini talep ediyoruz. Bu sayede Ahilik daha geniş kesimlere tanıtılacak, çalışma barışının ve insanlığın kurtuluş reçetesi olarak değerlendirilen Ahilik ilkelerinin uygulanmasına temel oluşturulacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'den bu konuda destek istedik" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim