BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İskenderun ve Osmaniye’nin demir çelik sektöründe birinci sırada olduğunu söyledi.

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret etti.

Vali Celalettin Cerrah, demir çelik sektöründe Türkiye genelinde söz sahibi olduklarını söyledi. Bu durumun sevindirici olduğunu aktaran Cerrah, “Önümüzdeki yıllarda, organize sanayi bölgemizin gelişmesiyle birlikte demir çelik sektörünün daha da büyüyüp ilimize ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Vali Celalettin Cerrah, 2013 yılı projelerinden de söz ederek, “Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, zeytin ve zeytin ürünleri ihtisas ile hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgeleri de 2013 yılı projelerimiz içerisinde yer alıyor. Özellikle, zeytin ve zeytin ürünleri ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulmasına çok önem veriyorum. Çünkü zeytin üretimi ilimizde arttıkça zeytinyağı fabrikaları da kurulmaya başlandı ve bu fabrikalar şehre yakın yerlerde kuruluyorlar. Fabrikaların sayısı arttığında kokudan durulmaz hale gelecek. Bu bölgeyi bir an önce kurmamız gerekiyor. 30–35 fabrikanın bir arada olacağı bölgede atıklar tek bir yerde toplanacak ve çevre kirliliği önemli ölçüde engellenmiş olacak.”diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi’ne Lojistik Merkezinin kurulması için çalışmalara başladıklarını da kaydeden Vali Cerrah, “Lojistik merkezini Erzin, Dörtyol, Ceyhan’a da hitap edecek bir merkez olarak düşünüyoruz.” dedi.

OGİAD Başkanı Mahmut Keten kendilerini kabul ettiği için Vali Cerrah’a teşekkür ederek, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Çeşitli ülkelere yaptıkları ziyaretlerden söz eden Keten, gittikleri yerlerde mevcut iş potansiyellerini geliştirmek ve yeni iş sahaları bulma noktasında çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Yurt dışı ziyaretlerinin ekonomik anlamda yeni fırsatlara dönüştüğünü ifade eden Mahmut Keten, çeşitli iş sektörlerinde düzenlenen panellerin de kentin gelişiminde önemli rolünün olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim