İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Suriyeli misafirlerin kaldığı Cevdetiye’deki konaklama merkezinde incelemelerde bulundu, 5 mahalle muhtarları ile toplantı yaptı.

Osmaniye Konaklama Merkezi yönetim binasında yapılan toplantıya muhtarların yanı sıra Vali Yardımcısı Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel katıldı.

Vali Cerrah, konaklama merkezinde 8 Eylülden bu yana misafir edilen Suriyeli Türkmenlere mümkün mertebe evlerinden uzak kaldıklarını unutturmaya çalıştıklarını söyledi.
Cerrah, "Gönlümüz arzu ediyor ki, inşallah en kısa sürede Suriye’deki karışıklık biter, sizler de akrabalarınızın, dostlarınızın yanına, evlerinize dönersiniz. Size her ne kadar rahat bir ortam sunmaya çalışsak da tahmin ediyorum ki, hepinizin aklı evinizde, akrabalarınızda ve memleketinizdedir.'' diye konuştu. Suriye’de yaşanan karışıklıkların kendilerini üzdüğünü de ifade eden Vali Cerrah, "Komşumuz olan dost bir ülkenin içindeki bu karışıklıklardan biz de üzgünüz. Bir an önce bu bitmesi ve ülkenin huzura kavuşmasını arzu ediyoruz. Şehirlere bombaların düşmesine, sivil halkın ve küçük çocukların ölmesine gönlümüz razı gelmiyor. Müslüman bir ülkede böyle olayların olmasına ve Müslüman'ın Müslüman'ı öldürmesine çok üzülüyoruz." dedi.

Vali Cerrah, toplantının devamında Osmaniye Konaklama Merkezi'nde bulunan 5 mahallenin muhtarlarına söz vererek sorunlarını dinledi.
Daha sonra Suriyeli misafirlerle sohbet eden Vali Cerrah, merkezin hastanesinde muayene olmak için bekleyen hastalara ‘geçmiş olsun’ dileklerini sundu.

Editör: TE Bilisim