MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kahta ilçesine giderek eğitim kampusu yapılması planlanan alanda ve yapımı devam eden Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Kahta ilçesinde eğitim kampusu yapılması planlanan arazide incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, “Bugün Kahta ilçemizde yapılması planlanan eğitim kampusu ile ilgili yer tespitini yaparak çeşitli incelemelerde bulunduk. Kahta ilçemizde yapılması planlanan eğitim kampusunde açık ve kapalı spor alanları, Bin kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu, yemekhane, sosyal ve kültürel faaliyetlerin bir arada toplanacağı çok amaçlı bir eğitim kampusu yapılması planlanmaktadır. Tahsis edilecek arazi sonucu en yakın zamanda bu eğitim kompleksinin yapımına başlayarak, Kahta ilçemizde eğitime verdiğimiz desteği de devam edeceğiz. Valilik olarak, eğitimi bütün hizmet alanları içinde en etkili ve birinci öncelikli alan olarak görüyoruz. Çocuklarımızın daha iyi şekilde eğitim ve öğretim alması için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız." dedi.

Daha sonra Kahta Organize Sanayi Bölgesi'ne geçerek incelemelerini sürdüren Demirtaş, bölgenin imar sınırları içinde toplam 78 sanayi parseli bulunduğunu ifade etti. Birinci etaptaki 64 parselden 24'ünün yatırımcılara tahsis edildiğini aktaran Demirtaş, "Arsa taleplerini OSB Müdürlüğümüze ileten 5 firmanın tahsisleri, değerlendirme aşamasında. Yönetim Kurulumuzun kararı neticesinde tahsis işlemleri gerçekleştirilecek. 3305 Sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından yatırımcıların arsa talepleri arttı. Talepler doğrultusunda yatırımcılara gerekli yer tahsisleri yapılmaya devam edilmektedir." diye konuştu.

        Kahta karayolu ile Organize Sanayi Bölgesi girişi arasında yer alan yaklaşık 2 kilometrelik yolda da incelemelerde bulunan Demirtaş, 20 metre genişliğinde yapılması planlanan bağlantı yolunun projesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca onaylandığını belirtti.

        Demirtaş, yol güzergahında bulunan 2 menfez, 2 istinat duvarı ve toprak işlerinin ihalesi yapıldığını ve müteahhitlerle sözleşme imzalanarak uygulama çalışmalarına başlandığını dile getirdi.

        Vali Demirtaş, yoldaki altyapı çalışmalarının mayıs ayına kadar tamamlanacağını ve ardından üst yapı çalışmalarına başlanacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim