LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Edirne Valisi Hasan Duruer, Saros Körfezi’nin Edirne’de olduğunu çok kimsenin bilmediğini söyledi.

        Duruer, Keşan’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen turizm konusunda yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, Saros Körfezi’nin doğal turizm açısından çok bakir bir yer olduğunu belirtti.
Bölgede turizm konusunda altyapı eksikliğinin bulunduğunu vurgulayan Duruer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgenin en büyük şansı İstanbul’a yakınlığı. Ancak bölgede yeterli konaklama tesisi yok. Saros Körfezi’nin Edirne’de olduğunu çok kimse bilmiyor. Doğal turizm açısından bölge çok bakir. Aynı zamanda oksijen miktarı da çok fazla. Körfeze ulaşan sahil yolları ve taş ocakları bölgenin problemleri arasında. Bu güzellikleri gelecek nesillere de bırakmamız lazım.”

        Toplantıda, Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Sami Öztürk, DSİ X1. Bölge Müdürü Yunus Algın, Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, resmi daire amirleri ile turizmciler katılarak turizm konusundaki görüşlerini açıkladı.

Editör: TE Bilisim