Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın kadınlara yönelik düzenlemiş olduğu girişimcilik kursunu ziyaret etti.

Eğitime katılan kadın girişimci adaylarını cesaretlerinden dolayı tebrik eden Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, “Alacağınız eğitim ile iş hayatında daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Ar-Ge ve pazarlama konusunda günün getirdiği yenilikleri takip etmeniz ve kendinizi geliştirmeniz meslek hayatlarınızda başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır." dedi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan girişimcilik kursları hakkında Vali Erden’e bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, bugüne kadar 310 kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti. Sertifika alan girişimci adaylarından 85 kişinin kendi işini kurarak Uşak ekonomisine katkı sağladığını ve KOSGEB’in işini kuran girişimcilere 1.190.000 TL tutarında destek verdiğini vurguladı. İlçelerde de girişimcilik kursları açacaklarını söyleyen Kuvvet, tecrübe sahibi oldukları işleri yapmalarının yeni girişimciler için önemli olduğunu belirterek, kursiyerlere açacakları işlerinde başarılar diledi.

Girişimciliğin desteklenmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nı bu konudaki çalışmalarından dolayı tebrik ederek, devamlılığın sağlanmasının Uşak’a önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kadın girişimciliğin desteklenmesi amacıyla yalnızca kadınlara yönelik düzenlenen programı başarıyla tamamlayan kursiyerler üst limit olarak 30.000 TL hibe ve iki yıl geri ödemesiz 70.000 TL’ye kadar sıfır faizli kredi alma imkanı elde edecek.

Editör: TE Bilisim