BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Amasya Valisi Abdil Celil Öz, emniyet teşkilatında üniversite mezunu polis memuru sayısının yüzde 90'lara ulaştığını söyledi.
Vali Öz, Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)’de yeni dizayn edilen Şehzade Bayezid, Şehzade Çelebi Mehmet, Şehzade Mustafa, Şehzade Mehmet, Şehzade Murad ve Şehzade Selim salonlarının açılışını gerçekleştirdi.
POMEM’de düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Öz, Emniyet Teşkilatı’nın son yılarda hem donanım hem de teknik tesisat bakımından güçlendiğine dikkat çekerek, “Sürekli büyüyen ve gelişen emniyet teşkilatında, insan kaynaklı personel sayısı da her geçen gün artırıyor. Üniversite mezunu olan polis memurlarının sayısı yüzde doksanlara ulaştı. Türkiye’de Polis Meslek Yüksekokulları ve üniversite mezunu polis adaylarının eğitim gördüğü Polis Meslek Eğitim Merkezleri var. Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi’de Türkiye’de öğrenci sayısında ikinci geliyor. Bu birimlerde polis adayları artık yoğun ve nitelikli eğitimden geçiyorlar. Bu eğitimin içerisinde teorik dersler, pratik uygulamalar ve meslekte en öne çıkmış kişilerle önemli çalışmalar var.” dedi.
Merzifon POMEM’in kütüphanesi, spor tesisleri, bilgisayar laboratuarları, geniş bahçesi ile güzel bir kompleks haline geldiğine işaret eden Öz, polis adaylarının sosyal aktivitelerde bulunması amacıyla açılan yeni salonların hayırlı, uğurlu olmasını diledi.
Açılış töreninin ardından POMEM’de bir dizi incelemelerde bulunan Vali Öz, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Merzifon Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan Yüzme Havuzu ve Sentetik Çim Saha’yı gezdi.

“AMACIMIZ SPORU GENİŞ KİTLELERE YAYMAK”
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Öz, şunları söyledi: “Amasya’da kapalı spor salonu, yüzme havuzumuz var. Bunun yanı sıra yerel imkanlarla sentetik çim saha yapıyoruz. Merzifon’da yüzme havuzu ve çim saha yapımı çalışmaları sürerken, Gümüşhacıköy’de de kapalı spor salonumuz var. İl genelinde 2012 yılında 25 milyonun üzerinde yatırım yapıldı. Bu yatırımlarla birlikte amacımız Amasya ve ilçelerinde spor alt yapısı ihtiyaçlarını tamamlamak. Bölgemizde geçmiş yıllarda önemli sporcular yetiştirilmiş, inşallah bu alt yapı programlarıyla birlikte daha iyi sporcular yetiştiririz. Sporu geniş kitlelere yaymak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnsanlarda spor alışkanlığını geliştirmek, sporun sağlık getirdiği bilincini oluşturmak ana hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

“CİDDİ BİR ASAYİŞ OLAYI YAŞAMIYORUZ”
Vali Öz, son olarak Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirerek, il genelinde yaşanan asayiş olaylarını değerlendirdi. Amasya ve ilçelerinde kayda girilmeyecek kadar hafif olaylar yaşandığını açıklayan Öz, “Güvenlik açısından sıkıntımız yok. Yolların kesiştiği noktada bulunmamız itibariyle hırsızlık ve trafik kazaları oluyor. Ciddi bir asayiş sıkıntısı yaşamıyor, insanlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda kaçakçılıkla ilgili bazı uygulamalarımız oluyor. Kaçakçılıktan elde edilen gelirlerin terör örgütüne gitmemesi için yoğun tempoda çalışıyoruz. Bu kapsamda uygulamalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.
Vali Öz’e ziyaretleri esnasında Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Amasya İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Zekeriya Açıkgöz, Merzifon İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş ve diğer yetkililerde eşlik etti.

Editör: TE Bilisim