TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Antalya'ya 4 ay önce atanan Vali Sebahattin Öztürk, Gazipaşa ilçesine ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Hükümet binası önünde protokol ile karşılanan Vali Öztürk, ilçeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Hükümet Konağı önünde karşılanan Vali Sebahattin Öztürk, ilk olarak kaymakamlık makamını ziyaret etti. Vali Öztürk’e ziyaretinden dolayı Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, ipekle yapılmış çiçekli tablo hediye etti. Öztürk, Gazipaşa Kaymakamlık binasından ayrıldıktan sonra Gazipaşa Belediye Kültür Merkezini ziyaret etti. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa'da devam eden ve bitmiş olan çalışmalar ve projeler hakkında Vali Öztürk'e brifing verdi. Öztürk; ilçenin tarihi, antik bölgeler, bölge yapısı, eğitim durumu, turizm, tarım ve ipek böcekçili hakkında bilgilendirildi.

Vali Öztürk, yaptığı konuşmada, “İlçede havaalanının olması ve Antalya-Mersin kara yolunun yapılması önemli bir yatırımdır. Bu iki durumun ilçeye kazandırılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. 'Gidemediğin yer senin değildir' sözü meşhurdur. Gazipaşa ve Anamur yolu çok sıkıntılı bir yoldur fakat bu sorunlar şimdi azalmıştır ve çalışmaları devam etmektedir. İlçede en önemli olan şeylerden bir diğeri de tarımdır. Alternatif tarımın yapılabileceği en önemli bir bölge olup, havası ve iklimi yönü ile çok müsait bir yapıya sahiptir. İlçede iki pilot konu var. Bunlardan biri havaalanı diğeri ise tarım. Bu iki konu üzerinde özellikle ilçemizi yakından takip ediyor ve ilgileniyoruz.” diye konuştu.

Belediye Kültür Merkezi'nde halk ile bir araya gelen Vali Öztürk, Gazipaşa halkının ve köy muhtarlarının olduğu programda halkın ve köy muhtarlarının sorunlarını dinledi. Muhtarlar, köylerde sulama suyu ve içme suyunun olmadığını dile getirirken, yol çalışmasından etkilenen çevre halkı ve esnaflar sorunların çözülmesi temennisinde bulundu. Vali Öztürk, ilçede su sıkıntısının ve yol çalışmaları hakkında İl Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Karaçay ve Karayolları Genel Müdürü Mustafa Karademir’e söz verdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinen Vali Öztürk, sıkıntıların giderilmesi ve biran önce çözüm bulunması için şartların zorlanacağını dile getirdi. Kültür merkezinden ayrılan Vali Öztürk, ilçede bulunan Naile Bilgiç Büyükballı Anaokulu'nun açılışına katıldı.

Anasınıfı öğrencileri, Vali Öztürk’ü okul kapısında karşılayıp çiçek takdim etti. Halk oyunları oynandı ve okulu yaptıran hayırsever Naile Bilgiç Büyükballı adına Deniz Bilgiç’e, Vali Öztürk plaket verdi. Okulun açılış kurdelesi kesilerek, okul bahçesine ağaç dikildi.

Editör: TE Bilisim