İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, ilin kalkınması için tarım-hayvancılık, turizm ve ticaret olmak üzere 3 alan belirlediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyledi.

Ağrı Valiliği'nce Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı’nda 'Turizm Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayın açılışında konuşan Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, ilin tarım ve hayvancılık, turizm ve ticaret alanlarında ciddi bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti.

"Bizim yapmamız gereken sahip olduğumuz değerlere sahip çıkmak ve bunları doğru bir şekilde değerlendirmek." diyen Vali Tekinarslan, "Ağrı bu noktada çok şanslı. Tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli imkânlara sahibiz. Ama bunu profesyonel düzeye getirememişiz. Geçenlerde bunun için geniş katılımlı bir çalıştay düzenledik. Yine Kültür ve Turizm Danışma Kurulu’nu oluşturarak bu alanda çalışmalara başladık. Bu gün bu konunun bütün muhataplarını bir araya getirerek çalıştay düzenliyoruz. Buradaki amacımız bir yol haritasının ortaya çıkmasıdır." diye konuştu.

Ağrı’nın başta Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Nuh’un Gemisi’nin izi ve Ahmed-i Hani Türbesi, Diyadin kaplıcaları başta olmak üzere önemli turistik değerlere sahip olduğuna değinen Tekinarslan, "Geçmiş dönemlerde hem güvenlik kaygısı hem de ihmalkârlıktan bu değerlere sahip çıkılamamış. İlimizin turizm nitelikli değerlerinin yeterince gelişmediğini, kültürel varlıkların yeterince tanıtılmadığını, tarihi eserlerin yeterince keşfedilmediğini, arkeolojik çalışmaların neredeyse hiç yapılmadığını görmekteyiz. Bu çalışmalarımız bundan sonraki süreçte daha sağlıklı işlerin olması için bir başlangıçtır." ifadelerini kullandı.

İçinde bulundukları İshakpaşa Sarayı'nın kurulduğundan bugüne çok zaman geçtiğini, savaşlar, işgaller ve terör olayları olduğunu dile getiren Tekinarslan, "Ne olursa olsun ne bizim İshak Paşa'da var olmamızı engelleyebildi, ne de birlikteliğimizi engelleyebildi. İnşallah bu birliktelik, bu varlık, bu kudret sonsuza kadar devam edecek ve biz de sahip olduğumuz değerleri hep birlikte sonsuza kadar yaşatmaya, gelecek nesillere çok daha aydınlık ve çok daha huzurlu bir ülke bırakmaya, barış ve huzurun dünyadaki temsilcisi olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

KOTAN: AĞRI DAĞI'NIN ÜZERİNDEKİ BULUTLAR ARTIK KALKTI

AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan ise Ağrı Dağı'nın üzerindeki bulutların artık kalktığını belirtti. Kotan, "Ağrı Dağı, onurlu ve dik duruşunu dünyaya kardeşlik ve huzuru getirerek gösteriyor. Artık ülkemizde birisinin Kürt veya birisinin Türk olmasından dolayı dışlanmadığı, herkesin birbirini sevdiği, her birey kardeşçe bir arada yaşadığı bir ortamın içindeyiz. Ağrı Dağı'nda bugüne kadar çok ciddi sıkıntılar yaşandı, birbirimizi sevdiğimiz halde kavga ettiğimiz, düşman olduğumuz anlar yaşandı. Bu geçmişin umutsuzlukların yok edildiği ve geçmişteki olumsuzlukların belki bir daha akla daha getirilmeyeceği yepyeni bir sayfa açtık. İnşallah ilimizi tanıtma vesilesiyle bu kardeşlik ve beraberliği dünyaya tanıtacağız." dedi.


"DOĞUBAYAZIT'TA DAĞCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU KURULACAK"

Ağrı İl Turizm ve Kültür Müdürü Muhsin Bulut da "Doğubayazıt’ta Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne bağlı 'dağcılık meslek yüksekokulu'nun açılması ile Türkiye'de daha çok alaylı olarak devam eden dağcılık sektörüne nitelikli personel kazandırılmasının sağlanacağını kaydetti.

Öğrencilerin bu okulda yabancı dil, malzeme bilgisi, ilk yardım, yöre kültürü gibi konularda eğitim alacağını belirten Bulut, “Bu, Türkiye dağcılık sektörüne yeni bir soluk kazandıracaktır. Bununla beraber Ağrı Dağı eteğine Nuh'un Gemisi temalı bir müzenin açılması ülke ve bölge imajı ve potansiyeli için büyük bir değerdir. Hong Kong'da bulunan Nuh'un Gemisi ciddi bir örnek teşkil etmektedir. Bugünkü çalıştayımız bundan sonra yapacağımız planlamalar, yatırımlar için yol gösterici olacaktır." açıklamasını yaptı.

Çalıştaya; Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Iğdır Valisi Ahmet Pek, Yeni Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Ağrı AK Parti milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman Kotan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Taş, SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, vali yardımcıları, kaymakamlar, akademisyenler, turizm acentelerinin temsilcileri, dağcılar ve diğer ilgililer katıldı.

Editör: TE Bilisim