LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bismil Kaymakamlığı’nca eğitime destek amaçlı yürütülen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hazırlık kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Sıkı ve düzenli çalışmayla belirlenen hedeflerin kolaylıkla yakalanabileceğini anlatan Toprak, gençlerin güzel meslekler kazanarak anne-babaları başta olmak üzere, kendilerini yetiştiren öğretmenlerine ve toplumu vefa borçlarını ödemelerini diledi.

Vali Toprak, Bismil’de yürütülen uygulamanın, özellikle köylerde okuyan öğrencilerin başarılarının artırılması, diğer öğrencilerle aralarında oluşan farkın kapatılması ve istedikleri okullara yönelebilmeleri için büyük önem taşıdığını söyledi. Tek amaçlarının, gençlere eğitim konusunda yardım etmek olduğunu kaydeden Toprak, tatillerinden feragat ederek gençlere destek olan öğretmenleri kutladı. Toprak, "Çocuklarımıza, gençlerimize desteklerimizi sürdürdüğümüz sürece onlar da çalışarak emek vererek geleceklerini güzel kılıyorlar. Böylece içerisinde yaşadıkları topluma ve ülkemize faydalı birer birey haline geliyorlar." dedi.

Gençlerin kurslardan azami ölçüde faydalanmasını temenni eden Vali Toprak, hiçbir şeyin çalışmadan, emek verilmeden elde edilmediğinin altını çizdi. Toprak, öğrencilere şöyle seslendi: "Anlamadığınız bir konu olursa anlayana kadar gerekirse defalarca sorunuz. Çünkü bilgi sahibi olmak sizleri cehalet çıkmazından ve onun getireceği her türlü olumsuzluktan uzak tutacaktır. Bol bol test çözünüz bu sayede hem sınav pratiğiniz gelişecek hem de testler sonunda hangi konularda eksiğiniz olduğunu saptayarak eksiklerinizi gidermiş olacaksınız. Boş zamanlarınızda üzerinizdeki stresi atmak için en güzel yolun kitap okumak olduğunu unutmayın. İyi bir geleceğe kavuşmanız için yapmanız gereken ilk şey önce kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Daha sonra bu hedefiniz doğrultusunda emek vermek ve çalışmalısınız."

Kurstan 750 öğrencinin faydalandığı belirten Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır da 52 köyden taşımalı olarak gençlerin ilçe merkezine getirildiğini anlattı. Bakır, ulaşım ve yemeğin yanı sıra gençlere istedikleri müzik enstrümanını çalma konusunda eğitim verildiğini kaydetti.

Vali Toprak, daha sonra, öğrencilere kitap dağıttı ve okul sıralarına geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim