İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilin konumu itibariyle büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, 2013 yılının Yozgat için ciddi yatırımların yapılacağı bir yıl olacağını söyledi.
Vali Yazıcı, ilde görev yapan ulusal gazete ve ajans temsilciliklerini ziyaret etti.

Cihan Haber Ajansı Yozgat Bürosu'nu ziyaret eden Vali Yazıcı, Yozgat’la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şehrin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Yozgat’ta var olan bir Bozok kültürü var. Bu kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına herkese önemli görevler düşüyor. Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu'ya gelen Türk boyları ve Oğuz boylarından olan Bozoklar, kültürleriyle birlikte gelip, Yozgat ve çevresindeki güzel topraklara yerleşmişler. Bu, Yozgatımız için büyük bir değerdir. Bu değerin yaşatılması gerekir." dedi.

İlin kalkınması ve gelişmesi adına kamu ve özel kuruluşların çalışarak katkı sağladıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Kamuda bugün yapmamız gereken bir işi o gün içinde mutlaka yapmamız gerekir. Aksi halde ertelediğimiz takdirde o işin hiçbir önemi kalmaz. Aynı şekilde özelde böyledir. Özel kuruluşlar da yürüttükleri faaliyetlerle devlete katkı sağlayarak bir nevi kamu görevi yapmış olur. İlimiz, konumu itibariyle birçok ilde olmayan zenginliklere sahip. Bu zenginliklerimizi en iyi şekilde değerlendirerek Yozgat’ı kalkındırabiliriz. Bu anlamda ciddi çalışmaları bu yıl içerisinde hep birlikte göreceğiz. Tarım ve hayvancılığın yanı sıra jeotermal kaynaklarımızı değerlendirerek, Yozgat ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağız. Tabi bunları hep birlikte yapacağız. İl yöneticileri olarak bizlere, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum temsilcilerimize, özel teşebbüslere ve basınımıza büyük görevler düşüyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim