BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bir ülkeye yapılan en büyük hizmetin eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde hayırsever Deniz ve Coşar aileleri, ilçeye yapılması planlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu için kendilerine ait olan 14 bin 603 metre arsayı Boğazlıyan Köylere Hizmet Götürme Birliğine devretti. Boğazlıyan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağışlanan arsa için kaymakamlık makamında düzenlenen protokol imza törenine Vali Abdulkadir Yazıcı, Kaymakam Ömer Faruk Çelik, hayırsever Deniz ve Coşar aileleri katıldı.

Vali Yazıcı, imza töreni sonrası yaptığı konuşmada ilçeye yapılması planlanan Anadolu İmam Lisesi ve Pansiyonu’nun hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Boğazlıyan’da arsalarını eğitim amaçlı kullanmak üzere bağışlayan Deniz ve Coşar ailelerinin takdir edilecek bir davranış gösterdiğini söyleyen Vali Yazıcı, eğitime yapılan yatırımın geleceğe ve ülkeye yapılan en önemli hizmet olduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, hayırsever Deniz ve Coşar ailelerine teşekkür etti.

DENİZ VE COŞAR AİLELERİNE TEBRİK

Kaymakam Ömer Faruk Çelik’de çocukların eğitiminde, imkanlarını seferber edenlerin hiçbir zaman kaybetmeyeceğini belirterek, Deniz ve Coşar ailelerini eğitime verdikleri destekten dolayı tebrik etti. Deniz ailesi adına konuşan Ahmet Deniz ise geleceğin teminatı olan çocuklar için yapılacak olan okul ve pansiyona katkıda bulunmanın kendilerinde büyük bir mutluluk yaşattığını söyledi.

Bağışladıkları arsa için bir kuruş dahi ücret talep etmediklerini belirten Deniz, "Ailemizin büyüğü babamız Zeynel Deniz ve ağabeyimiz Kadir Deniz’in isminin kullanılması talebinde bulunduk. Sağ olsunlar kabul ettiler. Tüm kardeşlerimizin rızası ile bağışta bulunduk. Bunu memleketimiz için yaptık. Eğer bugün bu arsa konusu çözülmemiş olsaydı. Boğazlıyan’a eğitim için çıkartılan 13 milyon liralık yatırım başka yere gidecekti. Ben buradan Yozgat Valimiz Abdulkadir Yazıcı ve İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik’e de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hiç bir kimse bu dünyadan öbür dünyaya bir şey götürmeyecek. O yüzden imkanı olan vatandaşlarımızı da eğitime katkıda bulunmaya davet ediyorum. Bu vesile ile bize bu imkanı veren herkese teşekkür ediyor, bu okul ve pansiyonun en kısa zaman bitmesini ümit ediyorum." diye konuştu.

Gökhan Coşar da eğitime katkı ve destek olunmasını gerektiğini ifade ederek, hayırlı bir işe vesile oldukları için mutlu olduğunu belirtti.

Konuşmalardan ardından Deniz ailesine ait 11 bin metrekare arsa ile Gökhan Coşar’a ait 3. bin 683 metrekare arsa protokolü Vali Abdulkadir Yazıcı, Kaymakam Ömer Faruk Çelik ile Gökhan Coşar, Ahmet, Yusuf, Bünyamin, Mustafa, Tansel, Leman ve Cafer Deniz, Sıdıka Coşar, Nevin Yürümez ile Veysel Furkan Deniz’in vekili Tansel Deniz tarafından imzaladı.

Editör: TE Bilisim