Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya ilçesinin jeotermal kaynakları bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu kaynakların tarih ve sağlık turizminde değerlendirilmesi ile ilçenin daha hızlı kalkınacağını söyledi.

Vali Yazıcı, başkanlığında düzenlenen kaymakamlar toplantısı Sarıkya’da yapıldı. Toplantıya vali yardımcıları ve kaymakamların katıldı. Vali Yazıcı, toplantı öncesi, ilçede gerçekleştirilecek yatırımlar ile potansiyellerin değerlendirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunduktan sonra Sarıkaya’daki mevcut tesisleri inceleyip tarihi mekanları gezdi. Yazıcı, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve beklentilerini dinledi.

Gün boyu süren çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda Vali Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya’da sıcak su potansiyelinin hem yeni yatırımcıları teşvik etmek, hem de mevcut suyu kullanan yatırımcıların hakkını muhtel etmemek için disipline edilmesi gerektiğini belirterek bilinen ve bilinmeyen kontrol dışı suların kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

İlçede atıl vaziyette en az 500 yatak kapasiteli tesis bulunduğunu, bu tesislerin yeniden faaliyete geçmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, "Bu işletmeler ilçemiz açısından önemli bir değerdir. Bunların doluluğunu sağlamak bizim vazifemiz ve hedefimizdir. İlçemiz tarih ve sağlık turizmi ile gelişmeye çok elverişli bir şehirdir. Merkezi hükümetin desteği ve yerel imkanları kullanarak el birliğiyle bu güzel ilçemizi kalkındırmaya çalışacağız." dedi.

Vali Yazıcı, bu sene içerisinde en az 20 kez ilçeye gelmeyi hedeflediklerini belirterek, alınacak karar ve uygulamaların ilçelerin genel menfaatlerine uygun işler olacağını, adalet ve hakkaniyet içerisinde çalışacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim