MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilin, konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa elverişli arazilere sahip olduğunu belirterek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilen hibe destekleri ile üreticilerin son derece modern işletmelere kavuştuğunu söyledi.

Vali Yazıcı, Sarıkaya ilçesini ziyaret ederek, Kaymakam Yaşar Dönmez ile görüştü, ilçede yürütülen çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyareti ardından, Sarıkaya Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Abdulkadir Yazıcı, burada da Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’den belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, il genel meclis üyeleri ve ilçede görev yapan kurum müdürlerinin katıldığı ziyarette, belediye birimlerini gezen Vali Yazıcı, karşılaştığı vatandaşlarla sohbet edip isteklerini dinledi. 2009 yılında Sarıkaya ilçesi Karayakup beldesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteği ile Karayakup Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulan tesiste incelemelerine devam eden Vali Abdulkadir Yazıcı, burada da Kooperatif Başkanı A.Dursel Erdoğan’dan bilgi aldı.

Vali Yazıcı, ayrıca, Karayakup Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan '30 Aileye 300 Baş, Merkezi Süt Sağım Üniteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında yapılan bin büyükbaş hayvan kapasiteli tesisi gezdi. Yazıcı, Yozgat’ta kırsal kalkınma hibe destekleriyle üreticilerin modern işletmelerde hayvancılık yaptığını belirterek, ”TKDK tarafından üreticilere verilen hibe desteği ile üreticiler artık teknolojinin en yeni imkanlarıyla donatılmış tesislerde üretim yapıyor. Bunlar son derece güzel gelişmeler. İnşallah yakın bir gelecekte Yozgat, tarım ve hayvancılık alanında marka haline gelecek." diye konuştu.

Osman Gözan, İbrahim Gözan ve Polat Gözan olmak üzere üç ortak tarafından kurulan tesis hakkında Vali Yazıcı’ya bilgi veren şirket ortağı Osman Gözan, TKDK tarafından desteklenerek yapılan bu tesisin yapımında son derece modern sistemler kullanıldığını belirtti. Ortaklarının, daha önce küçük çaplı hayvancılıkla uğraştığını belirten Osman Gözan, "İşimizi büyütmek ve daha modern şartlarda sürdürmek istedik. Bu fikrimizi TKDK yetkilileri ile paylaştığımızda bize çok yardımcı oldular. Hayvanlar hariç 2 milyon Türk Lirasına mal olan projemizi bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktayız. Avusturya’dan yaptığımız bağlantı ile hayvanlarımızı da getirdikten sonra üretime başlayacağız. Bugüne gelinceye kadar bizlere desteklerini esirgemeyen, başta valimiz Sayın Abdulkadir Yazıcı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." dedi.


Editör: TE Bilisim