LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, Fazıl Ahmet Paşa Halk Kütüphanesi tarafından, kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla başlatılan, 'Okula Teslim Mobil Hizmet Projesi', büyük ilgi görüyor.

Fazıl Ahmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kani Yılmaz, kaymakamlığın desteğinde, halk kütüphanesi olarak köy okullarına yönelik, öğrencilerin daha fazla kitap okuyabilmesi için kütüphanelerindeki mevcut kitaplardan seçmeler yaparak, kendi imkânları ile köylere götürüp okullara teslim ettiklerini kaydetti. "Bu proje ile teslim alınan ödünç kitaplar, kütüphanecilik kulübü öğretmeni koordinesinde, sınıf öğretmenleri tarafından dönüşümlü olarak şubelere dağıtılacak ve okunması sağlanacak" diyen Yılmaz, "Verilen bir aylık sürenin bitiminde toplanacak olan kitaplar, diğer köy okulları ile dönüşümlü olarak değiştirilerek, tüm kitapların herkes tarafından okunması sağlanacak.

Projede her ay 5 köy okuluna ikiyüzer olmak üzere, toplamda bin kitap dağıtılacak olup, aylık yapılacak değişimlerle tüm köy okullarındaki öğrencilerimizin kitaplardan istifade etmesini amaçlıyoruz. İlk olarak Yağınözü, İncesu, Narlısaray, Yukarınarlı ve Sarıalan köyü okullarına kitaplarını dağıttık. İlginin çok olmasını doğru bir iş yaptığımızın ilk sinyalleri olarak algılıyorum. İnşallah faydalı bir proje olur." dedi.

Editör: TE Bilisim