YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları yapılan eskiden havra olarak kullanılmış bina Gaziantep Üniversitesi’ne devredildi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Bölge Müdürümüz İsa Güven’e çok teşekkür ediyorum. Buranın üniversitemize devredilmesi konusunda tüm gayretini ortaya koydu. Süreç içersinde çok güzel ilişkiler kurduk. Bundan sonra yapacağımız etkinliklerde de kendisini hatırlayacağız. İnşallah üniversitemize de böyle bir eser hayırlı uğurlu olur." şeklinde konuştu.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven de, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Gaziantep’teki hemen hemen tüm tarihi eserleri restore ettik. Geçmiş dönemde havra olarak açılmış, yıkılmıştı, virane şeklindeydi. Buraya 1 milyona yakın harcama yaptık. Eserler boş kalırsa yıkılır, tekrar yok olur. Biz tüm inançlara karşı saygılıyız. Eskiden havra olarak kullanılmış binayı kültür merkezi olarak değerlendirmeyi, bu konuda kültüre yönelik hizmetleri en iyi şekilde yapacak olan da üniversitemiz diye düşündük. Hocamız teklifimizi kabul etti. Sembolik olarak havrayı bugünden itibaren Üniversitemize teslim ettik. İnşallah gençlerimiz için, şehrimiz için çok güzel kültürel hizmetler olur." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim