MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Avrupa İnfeksiyon Hastalıkları Derneği'nin “Observership” programı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki hafta staj yapan Dr. Kanita Dediç, OMÜ’den memnun ayrıldı.

Bosna Hersek’te çalışan Dr. Kanita Dediç, bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla Avrupa İnfeksiyon Hastalıkları Derneği'ne başvurdu. Staj yeri olarak OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ni tercih eden ve 2 hafta klinikte kalan Dr. Dediç, bu süre içerisinde günlük hasta vizitlerine katıldı ve Hastane İnfeksiyon Kontrol Komitesi’nin çalışmalarını yakından izledi. Hastane Merkez Laboratuvarı’nda otomatize kültür sistemlerini de inceleyen Dr. Dediç, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi’nin de çalışma sistemini takip etti.

Staj süresinin sonunda İnfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde bir seminer sunan Dr. Dediç, çalışmalarının çok verimli geçtiğini, yeni bilgiler edindiğini ve Samsun’dan son derece memnun ayrıldığını kaydetti. Kaldığı kısa süre içerisinde yeni dostluklar edindiğini, Türkiye ve Bosna Hersek insanının benzer kültürlere sahip olduğunu belirten Dr. Dediç, bu tür birlikteliklere fırsat tanıdığı için OMÜ’ye teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim