BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Avrupa Birliği(AB) projesi kapsamında Antalya Manavgat'a gelen yabancı öğrenciler ebru yapmayı öğrendi.

Macaristan, Polonya, Finlandiya ve İspanya’dan Manavgat’a gelen 8 öğrenci ve 8 öğretmen, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. MATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin AB Hayat Boyu Öğrenme Erasmus Okul Ortaklığı kapsamında düzenlediği PANGEA isimli projenin davetlisi olarak Macaristan, Polonya, Finlandiya ve İspanya’dan gelen 8 öğrenci ve 8 öğretmen, Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde ebru sanatının nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gördü.

Ebru dersi öğretmeni Zuhal Candemir, misafir öğrenci ve öğretmenleri ebru sanatı ile ilgili bilgilendirdikten sonra uygulamalı ebru yaptı. Misafir heyet ebru denemesi sırasında eğlenceli anlar yaşadı. Türk kültürüne ait geleneksel ebru sanatını öğrendikleri için çok memnun olduklarını dile getiren öğrenciler, yaptıkları örnekleri de ülkelerine götürerek yakınlarına göstereceklerini söyledi.

Proje koordinatörü Metin Gelmez, "Yabancı konuklarımızı İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde devam eden ebru kursuna getirmekle kültür alışverişine katkı sağladık. Zuhal Candemir hocamıza öğrencilerimize verdiği eğitim için ve projemize yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ederiz." dedi.

Editör: TE Bilisim