YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe sınırları içerisinde karla mücadele çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Korkut, karla mücadelede ekiplerin etkin olduklarını söyledi. Korkut, özellikle ana yollar ile birlikte köy statüsündeki mahalelerin yollarını açmaya öncelik verdiklerini dile getirdi. Karla mücadelye çalışmalarının aralıksız devam edeceğine işaret eden Başkan Korkut, "Günün ilk saatleri itibariyle yol açma çalışmaları yapıyoruz. Kar toplama ve kaldırma çalışmalarımız ise yarından itibaren aralıksız sürecektir." dedi.

Korkut, yağan karın ciddi maliyet getirdiğini, ancak günün ilk saatlerinden itibaren yolların ulaşıma açılması için 32 makine, 120 personel ile çalışmaların başladığını dile getirdi. Korkut, önceliğin ulaşımın açık tutulması olduğunu belirterek, "Şehir merkezi ve köy ve mahallelerimizin ulaşımını açmak önceliğimiz. Oldukça geniş bir alanımız var. Bir tarafımız üniversite, diğer taraf Gaziler, Dağ mahallesi ve köyler. Bugün itibariyle ulaşımda sıkıntımız yok görünüyor. Yarın kar kaldırma çalışmalarımız da başlayacaktır." diye konuştu.

Gaziler mahallesinden, Cumhuriyet caddesine, köy yollarına kadar ulaşımın sürekli açık olması için çaba harcadıklarını belirten Korkut, kar fırtınası beklentisine de işaret ederek vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyledi. Korkut, araç parkı ve 120 personelin vardiya usulü çalıştığını anımsatarak, "Biz halkımızın hizmetindeyiz. Bir saat dahi olsun kapalı yolumuz olmasın diye uğraşıyoruz. Ancak eksikliğimiz olabilir, halkımızdan anlayış bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim