ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Ordu’da Sivil Savunma Haftası nedeniyle Sağlık Meslek Lisesi Okulu"nda düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Ordu Sivil Savunma Müdürlüğü, Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Ordu Emniyet Müdürlüğü, AFAD ve UMKE ekiplerinin katıldığı tatbikatla öğrenciler, deprem ve yangın anında neler yapması gerektiğini görme imkanı buldu.

Ordu Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı tatbikattan önce, sivil savunma uzmanları, öğrencilere, deprem ve yangın anında yapmaları gerekenleri anlattı. Daha sonra muhtemel bir deprem ve yangın anında yapılması gerekenler tahliye tatbikatı ile canlandırıldı. Tahliye tatbikatında depremin başladığını bildiren siren sesinin duyulmasıyla öğrencilerin binayı kısa süre içerisinde izdihama yol açmadan boşaltmaları sağlandı. Yangın esnasında binadan çıkamayan bazı öğrenci ve öğretmenler itfaiyenin kurduğu hava yastığına atlayarak kurtuldu.

Tatbikatı değerlendiren Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik güzel bir tatbikat oldu. Deprem, sel, heyelan gibi afetlerle her an karşılaşabiliriz. Tatbikatın yağmur altında yapılması daha gerçekçi oldu. Hiç şüphesiz afetin yağmur, kar, soğuk sıcak gibi havaları bekleme olayı yok. Böyle bir olayla karşılaşıldığında afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenler bu tatbikatla çok detaylı bir şekilde anlatılmış oldu." dedi.

Ordu UMKE ekiplerinden Semra Kadıoğlu da yaptığı açıklamada, "Tatbikatlar, gerçeğini aratmadığı sürece bizim için faydalı oluyor. Bu tür tatbikatlarla afetlere hazırlanmış oluyoruz." şeklinde konuştu. Gerçeğini aratmayan tatbikat sorunsuz bir şekilde sona erdi.


Editör: TE Bilisim