BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Antalya Büyükşehir Belediyesi, turistlerin ve vatandaşların Kaleiçi Yat Limanı’nı daha rahat ziyaret edebilmeleri için Tophane Çay Bahçesi batısına panoramik asansör inşa edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, uzun süredir gündemlerinde olan, Yat Limanı’na inişi kolaylaştıracak panoramik asansör projesini mart ayında ihaleye çıkaracaklarını açıkladı. Başkan Akaydın, 20 kişi taşıma kapasiteli olacak panoramik asansörün, kullanıcıların Yat Limanı manzarasını iniş ve çıkışlarda seyredebilmelerine imkan sağlayacak şekilde şeffaf olacağını kaydetti.

Kaleiçi Yat Limanı Koruma Amaçlı İmar Planı’nda belirlendiği üzere asansörün Tophane’nin batı bölümüne yapılacağını anlatan Başkan Akaydın şunları söyledi: “Kamulaştırma ile ilgili sorunlar ve mahkeme süreci nedeniyle panoramik asansör projemizde istenmeyen gecikmeler oldu. Proje ile ilgili tüm sorunları aştık. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan da onaylanan asansör projemiz, çelik konstrüksiyon taşıyıcılı olacak ve falezlerin doğal görüntüsünü bozmayacak.”

Kaleiçi Yat Limanı’nı geçtiğimiz yıl yeniden düzenlediklerini ve güzelleştirdiklerini hatırlatan Akaydın, “Yat Limanı’nı canlandırmak ve eski cazibesine kavuşturmak için yatırımlarımız devam ediyor. Panoramik asansör, Yat Limanı’na inişleri kolaylaştıracak, ziyaretçi sayısını artıracaktır. Cumhuriyet Meydanı’nı panoramik asansörle entegre bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Bunların hepsi tamamlandığında Kaleiçi, Yat Limanı, Cumhuriyet Meydanı entegre biçimde turistik bir cazibe merkezi olarak ortaya çıkacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim