ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, yatırım yapan sanayicinin alnından öpülmesi gerektiğini söyledi. Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genç ASİAD Komisyonu üyelerinin ziyaretinde konuşan Görgülü, yatırımlar için yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Sanayicilere her zaman kapılarının açık olduğunu, yatırım için gereken her türlü desteği vereceklerini belirten İl Müdürü Görgülü, sanayicilerin üniversiteyle işbirliği yapması tavsiyesinde bulundu. Yeni projeler ve yatırımlar için üniversiteyle ortak çalışmaya yüzde 75’e varan karşılıksız destek verdiklerini vurgulayarak, “Yatırımcılarımızla her zaman işbirliğine ve desteğe hazırız. Yatırımcılarımızı üniversiteyle buluşturmak lazım. Sanayicilerimiz, devletin kurumlarından sağlanan destek ve yenilikleri takip etmeli.” dedi.

Yatırım yapmak isteyen sanayicinin bürokrasiden korktuğunu ve bunda da haklı olduğunu dile getiren Mustafa Görgülü, süreci ve bürokrasiyi en aza indirmek için de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bir yatırımcının üretime geçebilmesi için yaklaşık 90 belgeye ihtiyacı olduğunu ve bunun çok uzun sürede alınabildiğini kaydederek, “Bürokratik süreci azaltmaya çalışıyoruz. Yatırımlar, uzun süren evrak ve bürokratik işlemler nedeniyle çok geç kalıyor. Bir yatırımcı, ürününü bu sebeplerden dolayı üç yılda ancak banttan indirebiliyor. Bu da hem yatırımcıyı yoruyor hem de teknolojik olarak zora sokuyor. Sanayicimiz yatırım yapıyorsa alnından öpülmeli.” şeklinde konuştu.

ASİAD Genel Sekreteri Rıza Ürün ise bu yılki gündemlerinin dışa açılma, ortaklık ve kurumlaşma olduğunu söyledi. Ürün, Aydınlı yatırımcıların dünyaya açılması, her alanda Türkiye’nin hedefine doğru daha hızlı yürüdüğünü ve buna Aydın’ın da katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim