Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var

Çocuk Psikiyatristi Dr. İsmail Yavaş, “Annelik, kendi çocuğunuzu yetiştirmek ve onu topluma hazırlamak demektir. Aslında 'tüm çocukların annesiyim anlayışıyla hareket edilmeli.' Hedef, tüm çocukları topluma kazandıracağız olmalıdır.” dedi.

        Antalya’nın Finike ilçesinde Finike Deniz Yıldızı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FDYSYD) tarafından
düzenlenen 'Çekirdekten Çınar’a Aile’de Mutluluğun Yolları' konulu konferans, Yeşilyurt Düğün Salonu'nda yapıldı.         

        Yoğun ilgi gören konferansta konuşan Psikiyatrist Dr. İsmail Yavaş, dinleyicilerin dikkatini, belirli aralıklarla gösterdiği kliplerle canlı tutmaya çalıştı. Sezen Aksu'nun 'Küçüğüm' şarkısını dinleten Yavaş, anneliğin yüce bir duygu olduğunu belirtti.

        İnsan mutluluğunda bireysellikten ziyade kolektif yaşamanın daha önemli olduğunu belirten Yavaş, "Madem birbirimize muhtacız. En güzeli kolektif yaşamak." ifadelerini kullandı.

Hayat oyununda herkesin seyirci değil, rolü olan bir oyuncu olduğunu ifade eden Yavaş, herkesin kendisine bir kez verilen bu rolün hakkını iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

        Rolünün hakkını iyi veren insanların hayattan çok uzun süreli mutluluk duyacağını kaydeden Yavaş, bu günün çocuk ve gençlerinin geleceğin işadamı, doktoru, mühendisi, valisi, kaymakamı, hâkimi ve yargıcı olacağını vurguladı. Dr. Yavaş, “İnsan annesinden doğarken hiçbir şey olarak doğar, fakat her şey olmaya müsaittir. Çocuklara hangi ideal ya da düşünce en önce ulaşırsa o ulaşan düşünce ve ideale göre şekil alır.” şeklinde konuştu.

Dr. İsmail Yavaş, konferans boyunca katılımcılar değişik görüntüler izletip, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim