BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Bremen’de 10 Mayıs'ta yapılacak eyalet parlamento seçimlerine bir ay kala siyasi hareketlilik hızlanmaya başladı. Yerel siyasilerin kampanyalarına üst düzey siyasilerde gelerek kampanyaya destek vermeye başladı.

CDU’nun tek Türk kökenli adayı 12. sıradan seçimlere katılan Bremen Eyalet Milletvekili ve Türk Alman Formu Başkanı Dr. Oğuzhan Yazıcı seçim startını CDU Genel Başkan Yardımcısı, KRV Parti ve Fraksiyon Başkanı Armin Laschet ile verdi. Yazıcı’nın daveti üzerine Bremen’e gelen Laschet, ziyarete Fatih Camii’nde başladı. Burada eyalet DİTİB ve Şura temsilcileriyle bir araya gelen akabinde Yazıcı ile birlikte Vatan Spor’a gitti.

Her iki ziyarette de çok sayıda Türk vatandaşıyla bir araya gelen Laschet ve Yazıcı karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak sorunları konuştu. Laschet, ziyaret sırasında göçmen STK’ların önemine dikkat çekti. Dr. Oğuzhan Yazıcı ise ziyaret edilen her iki kuruluşta da hâlâ birinci nesil vatandaşlarımızın gönüllü çalışma yapmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Yazıcı, “Buradaki vatandaşlarımız beni zaten tanıyor ve onlar için çalıştığımı biliyor. Fakat bu çalışmaları başkaları da görsün, bizi ziyaret etsin, çayımızı içip dertlerimizi dinlesin diye talepler oldu. Bunun üzerine Almanya’nın ilk Uyum Bakanı ve Türklere olan yakınlığından dolayı sevilen Armin Laschet’i Bremen Gröpelingen’e davet ettim. O da bu teklif üzerine geldi. Bu bizim insanlarımıza verdiğimiz değeri gösterir.” dedi.

Laschet’in anlattıklarını kendisinin tercüme ettiğini belirten Dr. Yazıcı, “Görüşme sırasında çok samimi ortam oluştu. İnsanlarımız dertlerini anlattı. Ben zaten bunun için siyasete girdim. Eğer insanlara yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim