TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il merkezinde ve ilçelerde faaliyet gösteren yem bayileri denetlenmeye başlandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2009 yılında yem bayilerine yönelik başlatılan denetimler bu yılda devam ediyor. Denetimler hakkında açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, "Son dört yılda toplam 80 adet plan ve programlar kapsamında kontrol amaçlı numune alınmış, alman numuneler yetkili laboratuarlarda analize alındı. Alınan ve analizi yapılan 80 adet yem numuneden 6 adet numuneye kriterlerini düzenleyen tebliğ hükümlerine uyulmadığından dolayı gerekli yasal işlem uygulanmıştır." dedi.

Yemle ilgili denetimlerimiz plan ve program doğrultusunda rutin olarak yapıldığını açıklayan Kırbaş, "Olağanüstü durumla karşılaşan çiftlik sahibi yetiştiricilerimiz Alo Gıda 174 şikâyet ve ihbar hattına arayabilirler. Yaptığı bildirimlerde hemen müdürlüğümüzce değerlendirmeye alınarak gerekli denetimler yapılmaktadır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim