Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Kastamonu'da yarın yapılacak olan askeri yemin töreni için ilde oteller ve kurum misafirhaneleri 1 ay öncesinden doldu. Doğanışık Otel yetkilisi Murat Sancaktaroğlu, “Bazı firmalar bu durumu menfaat yarışına dönüştürüyor. Normal fiyatlarının 2-3 katı fiyat veriliyor. Vatandaş hem yer bulamıyor hem bulduğu yere de değerinin üç katını ödemek zorunda kalıyor. Bu durum Kastamonu için prestij kaybına yol açıyor.” dedi.

Kastamonu merkeze bağlı Gölköy’de bulunan 5’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda yılda 4 kez düzenlenen yemin törenleri, Kastamonu ve asker aileleri için önemli. 3 ayda bir düzenlenen yemin töreni için Türkiye’nin dört bir yanından on binden fazla vatandaşın geldiği Jandarma Alayı’nda, asker ailelerine kolaylık sağlamak amacıyla henüz bir konaklama tesisinin bulunmaması ve ilin de yıllardır kanayan yarası halindeki konaklama sorunundan dolayı sadece 1 gün misafir edilecek asker aileleri mağdur oluyor. Kastamonu merkez ve ilçelerinde bulunan otel ve pansiyonlar, yemin töreni tarihinden haftalar önce rezerve ediliyor. Mevcut tüm otel ve pansiyonlarda doluluk oranı bir hafta öncesinden yüzde 100'e ulaştı. Son dönemde gelişim atağına hız kazandıran Kastamonu’da konaklama sorunuyla karşılaşan asker yakınları, ‘marka şehir’ olma yolunda ilerleyen ve bu konuda birçok proje geliştiren bir şehre bu durumun yakışmadığını ifade ediyor.

Kastamonu’nun yetersiz konaklama potansiyeli konusunda görüşlerini belirten Doğanışık Otel yetkilisi Murat Sancaktaroğlu, “Kastamonu, bu dönemsel yoğunluğu hep yaşıyor. Yılda 4 kez gerçekleşen yoğunlukla şehir alt üst oluyor. Bin 500 kişilik konaklama kapasitesi olan bir kente birden binlerce kişi geliyor. Haliyle imkanlar yetersiz kalıyor. Bunun yanı sıra bazı firmalar bu durumu menfaat yarışına dönüştürüyor. Normal fiyatlarının 2-3 katı fiyat veriliyor. Vatandaş hem yer bulamıyor hem de bulduğu yere de değerinin üç katını ödemek zorunda kalıyor. Bu durum Kastamonu için prestij kaybına yol açıyor.” diyerek, Kastamonu için aslında avantaj olan bir durumun suistimal edildiğine dikkat çekti. Ayrıca, Kastamonu’nun konaklama imkanının normal zamanlarda mevcut talep doğrultusunda yeterli olduğunu, böyle dönemlerde yoğunluk olduğunu dile getiren Sancaktaroğlu, kapasite artırıldığında da normal zamanda işletmelerin boş kalabileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim