Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Türkiye Taş Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden Yeniceli 41 maden şehidi, Karabük’ün Yenice ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Yenice şehir merkezindeki anma törenine İlçe Kaymakamı Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve yardımcıları, TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri, Amele Birliği Başkanı ve yöneticileri, Zonguldak Yeniceliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, daire amirleri ve maden şehitlerinin yakınları katıldı.

        Öte yandan Yenice Belediyesi ile Amele Birliği'nin destek verdiği Zonguldak Yeniceliler Derneği tarafından Atasoy Alanı'na yaptırılan Madenci Fener Anıtı'nın açılışı da yapıldı. Daha sonra Maden Şehitliği'ne geçilerek dualar okundu ve mezarlıklara karanfiller bırakıldı. Ayrıca maden şehitleri adına ikindi namazına müteakip Yenice Merkez Camii'nde Kur’an’ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Editör: TE Bilisim