BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, AK Parti döneminde tarımın Gayri Milli Hâsıla’ya(GSMH) olan katkısının düştüğünü söyledi.

MHP Denizli İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, EGS’de açılan 9. Ege Tarım, Sera Hayvancılık Fuarı'nı gezdi. Yeniçeri, stantları ziyaret ederek bilgi aldı. Ziyaretin ardından açıklama yapan Yeniçeri, tarımda devlet politikası olması gerektiğini ifade ederek, “Tarım, gelişmişlik düzeyine bakılmaksızın her ülke için olduğu kadar, insanlık için de hayati öneme sahip, vazgeçilemez ve stratejik bir sektördür. Milli gelire önemli katkılarının yanında, genellikle toplumun gelir düzeyi en düşük kesiminin üretici olarak yer aldığı ve geçimini sağladığı tarım, ürünleri itibarıyla hayatı devam ettirmenin en önemli kaynağıdır. Ülkemiz nüfusunun hala önemli bir kısmı tarımla iştigal etmekte ve aktif iş gücümüzün önemli bir kısmı da tarımda istihdam edilmektedir. Bu nedenle tarım sektörünü ekonomik anlamda sadece ‘kar-zarar’ noktasından değerlendirmek doğru değildir. Tarımın stratejik öneminin ve bütün insanlık için vazgeçilmezliğinin idrakinde olan bütün gelişmiş ülkeler bugün tarım sektörlerini sosyal ve ekonomik açıdan ayrı bir gözle değerlendirmekte ve desteklemektedirler. Bunun içindir ki AB bütçesinin yaklaşık yüzde 45’ini tarım bütçesi oluşturmaktadır.” dedi.

AK Parti iktidarının yanlış politikaları sonucu tarım sektörünün zor günlerden geçtiğini öne süren Yeniçeri, “Çözüm bekleyen sorunların çözülmemesi nedeniyle olmazsa olmazımız olan tarım sektörü oldukça yıpranmıştır. AKP iktidarının son 10 yıllık döneminde tarımın GSMH olan katkısı düşmüş, tarımsal ihracatımız tarımsal ithalatı karşılayamaz duruma gelmiş, ekilen biçilen tarımsal alanlar azalmış, tarım toprakları terk edilmiş, emek yoğun ve işsizliği absorbe eden bir sektör olan tarımdan kaçış hızlanmış, yani tarımda çalışan sayısı düşmüş, köylerimiz boşalmış, çiftçimizin, köylümüzün geliri her geçen yıl azalmış ve borç batağına sürüklenmiştir. AKP iktidarı tarımı ve tarım kesimini yokluğa, çaresizliğe mahkûm etmiştir. Çiftçi borç ve haciz batağına sokuldu. Üreticilerin büyük çoğunluğunun özel bankalar, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne büyük miktarlarda borcu bulunmaktadır. Çiftçilerimiz traktörünü, tarlasını, tarım alet ve ekipmanını ipotek etmiştir. Neredeyse icralık olmayan üretici kalmamıştır. Özellikle bu sektörde ülkemizin sosyal yapısı iyi incelenmeli ve bu yönde politikalar üretilmelidir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim