YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) evsahipliğinde 19-20 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İzmir etkinlikleri çerçevesinde tasarlanan yenilikçi şehir mobilyaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sunuldu. İnovasyon Haftası'nda 24 saatlik bir atölye çalışmasında tasarlanan dokuz tane özgün mobilya projesi, sahiplerinin anlatımıyla tanıtılmış oldu.

İnovasyon etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen şehir mobilyaları atölyesinde, özgün projelere imza atıldı. İzmir’in daha da güzelleşmesine katkı sağlanması amacıyla yapılan atölye çalışmasına, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin endüstriyel tasarım bölümlerinden 30 öğrenci katıldı. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü mezunu ve Tasarım Üssü kurucusu Gamze Güven’in moderatörlüğündeki çalışmada öğrenciler, dokuz grup oluşturdu. Her grup, şehrin farklı bir ihtiyacını karşılamayı amaçlayan inovatif projeler tasarladı.

Etkinliklerin son gününde tanıtılan projelerin, İzmir’in çeşitli sosyal alanlarında amacına uygun olarak kullanılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen toplantıda projeler, Başkan Kocaoğlu’na özel bir sunumla tanıtıldı. Kocaoğlu, yaklaşımlarından ve çalışmalarından dolayı öğrencileri kutlayarak, böyle bir girişime öncülük ettiği için Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu'na da teşekkür etti. Kocaoğlu, “Yapılan çalışmaların hepsi birbirinden ilginç ve uygulanabilir. Bundan sonra projelerin Kültür İşleri Dairemiz tarafından incelenmesi süreci başlıyor. Yaratıcı fikirleri teşvik etmek üzere bu çalışmaları hayata geçirmek önemli. Değerlendirmemizin sonuçlarını en kısa süreçte sizlerle paylaşacağız.” dedi.

‘TASARIMLAR PROJE OLARAK KALMASIN’

Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de İzmir’in ve Türkiye’nin yenilikçi fikirlere ihtiyacı olduğunu, ancak tasarımların sadece proje olarak kalmayıp uygulamaya geçirilmesinin de önemini vurguladı. Ünlütürk, tasarım sunumlarının ardından İzmir’i Türkiye’de inovasyon fikrinin merkezi haline getirebilecek, “Ben ve Benim Şehrim” projesiyle ilgili önerisini de Kocaoğlu'na aktardı. Proje kapsamında kurulacak bir teknoloji platformunda, özellikle 10-12 yaş grubundaki çocuklara hem inovasyon eğitimi verilmesi hem de elektronik, süpermarket, banka gibi üretim prototip merkezlerinde uygulamalı çalışma ortamı sağlanması mümkün olacak. Böylece çocuklar, hem eğlenecek hem öğrenecek hem de yaratıcı yönlerini ortaya çıkarabilecek. Ünlütürk, projenin hayata geçirilmesinde Ege İhracatçı Birlikleri olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim