BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Yenimahallelilerin daha rahat ve temiz bir ortamda ibadet yapabilmeleri için camilerde temizlik yapan Yenimahalle Belediyesi, ibadethaneleri bayrama yakışır bir hale getirdi.

İlçede bulunan 220 cami, bayrama hazırlanıyor. Günde 8 camiyi temizleyen Yenimahalle Belediyesi ekipleri, cami içindeki halıları süpürüp kuru temizlemesini yapıyor, ayrıca camiler haşerelere karşı ilaçlanıyor. Titizlikle temizlik yapan ekipler, camilerin güzel kokması için gül suyu sıkmayı da unutmuyor.

YABANİ OTLAR DA TEMİZLENDİ

Geniş ölçekli bir temizlik çalışması sürdüren belediye, yalnızca camileri temizlemekle kalmıyor. bayramda yapılacak kabristan ziyaretleri öncesi Memlik, Karacakaya, Yuva, Yakacık, İvedik ve Ergazi mezarlıklarını temizleyen ekipler, yabani otların temizlenmesi, çiçeklerin sulanması ve mezarlık çevrelerinin düzenlenmesini yapıyor, mezarlıklar kuru otlardan ve çöplerden arındırılıyor.

EN ANLAMLI HİZMET

İbadethanelerin temizliğini ve bakımlarını düzenli olarak yapmaya devam edeceklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bütün camilerimizin temizliklerini periyodik olarak gerçekleştiriyoruz. Her kesimden insanın buluşma noktası olan camilerimizi hijyenik koşullarda tutmak, eksikliklerini gidermek ve tadilatlarını yapmak bizlere mutluluk veriyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim