Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda ağız ve diş sağlığı taraması yapıyor. İlk olarak Karşıyaka Mahallesi’ndeki Celayir İlköğretim Okulu’nda anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine tarama yapan belediyede görevli diş hekimleri ve uzman ekipler, hazırladıkları renkli slaytlarla da öğrencilerin dikkatini çekmeyi başardı.

Dişlerinde çürük tespit edilen öğrenciler için velilere bilgilendirme notu yazan Dt. Eylem Avşar, öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlattı. Sağlıklı dişler için yapılması gereken bilgileri aktaran Avşar, öğrencilerin bu konudaki sorularını da cevapladı. Sunumun ardından öğrencilere, diş sağlığının önemini anlatan “Doktor Tavşan” adlı çizgi film gösterildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, gençlerin eğitimlerine, sosyal ve kültürel gelişimlerine her zaman büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Ülkemizin umudu gençlerimizin iyi eğitimli, sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri amacıyla belediye olarak büyük çaba gösteriyoruz. Öğrencilerin sağlıklı ve konforlu ortamlarda eğitim görmeleri için okullarımızda bir dizi çalışmalar yürütüyoruz. Bunun yanısıra gerçekleştirdiğimiz bazı etkinliklerle de onların sağlığının takipçisi oluyoruz. Bugün bu etkinliği gerçekleştirerek, öğrencilerimizin sağlıklı nesiller olarak yarınlara ulaşmasına katkı sunmayı hedefledik.” dedi.

Editör: TE Bilisim