Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Havza MHP ilçe Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Alim Arslan, Samsun’da yayın yapan yerel bir internet sitesinde yapılan 'Kemal Zeybek ve Erhan Usta İlçelerinde hayal kırıklığı yaşattı' haberine tepki gösterdi. Aslan, haberin taraflı ve yanlış algı oluşturmak için yapıldığını belirtti.

Havza MHP ilçe Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Alim Arslan, düzenlediği basın toplantısında, az matematik bilgisi olan bir insanın bile sonuçlara bakarak MHP’nin Havza’da oylarını yükselttiğini görebileceğini savundu. Arslan, şöyle konuştu: “Ya Matematik bilgisi olmayan insanlar bu haberi hazırladılar ya da aslen Havzalı bir vekilin 20 seneden sonra ilk defa Meclis'e girmesini hazmedemeyenler, algı operasyonu çerçevesinde Havza ilçe teşkilatının başarısız olduğunu iddia etmekteler. Haberi biz yanlı ve teşkilatımızı suçlayıcı olarak değerlendiriyoruz. Kişisel hırslarını bu ilçenin sırtından çıkartmak isteyenleri de şiddetle kınıyoruz. Adayımız temiz ve şaşası olmayan bir insan olup, 57. Hükümet zamanında Sayın Devlet Bahçeli’nin Ekonomi Başdanışmanlığı yapmış, Alparslan Türkeş’ten özel dersler almış değerli bir insan, iyi bir ülkücüdür. Bürokraside yeri doldurulamadığı için 12 sene boyunca Ak Parti hükümetleri tarafından görevinde tutulmuş, ancak hakkı olan makamlara yükseltilmemiştir. Ayrıca Erhan Usta herkesin ve her kesimin takdir ettiği bir devlet adamı ve ülkemizin sayılı ekonomistlerinden biridir.”

HAVZA'DA MHP’NİN OYU YÜZDE 9’DAN YÜZDE 19,9’A ÇIKTI

Arslan, partinin ilçede oyunu yüzde 116 arttırdığını belirterek, “2011 genel seçimlerinde Havza’da 2.423 oy alan MHP, 2015 genel seçimlerinde 5 bin 199 oy alarak yüzde 9 olan oyunu yüzde 19,9’a yükseltmiştir. Şimdi haberi hazırlayan ve yayınlayan medya kuruluşuna soruyorum; yüzde 116’lık oy artışı varken ilçemizin adayına güvenmediğini nereden çıkarttınız? Yüzde 10,9 puanlık yükselmeyi görmüyor musunuz? Hayal kırıklığı yaşatan kimdir? Ayrıca, MHP Samsun’da bir olan milletvekili sayısını ikiye yükseltmiş ve her ilçede mevcut oylarının üzerinde oylar almıştır. Hazırlanan haber yanlı ve taraflıdır.” dedi.

Arslan haberin çıktığı yerel medya kuruluşunda çalışan bir ismin, kendisini Samsun’da MHP’li olarak tanıttığını ancak her fırsatta MHP aleyhine yazılar yazdığını veya mensubu bulunduğu yayın organında gerçeği yansıtmayan ve kasıtlı haberler çıkmasına sessiz kaldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bu haber hazırlanırken, camiadan bir isim gibi lanse edilen, kuruluşun baş çalışanı hesabın yanlışlığını görerek müdahale etmesi gerekirken partisine ve sözde kendi camiasına sahip çıkmaması bizim aklımıza farklı sorular getirmektedir. Sahip çıkmak derken söylemek istediğimiz, olan bir şeyi yazmaması değil, aksine yanlış yazılan hesaplamayı düzeltmesidir. Hem MHP’liyim diye gezeceksin, hem de MHP’yi kötüleyeceksin. Bu ne vahim bir tezattır. MHP hem Samsun’da hem de Havza’da seçimi başarıyla tamamlamış ve bunun sonucunda milletvekili sayısını ikiye çıkarmıştır. ”

Editör: TE Bilisim