ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Diyarakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen SODES'le YİBO'larımıza Can Suyu Projesi kapsamında pansiyonlarda kalan öğrencilere her türlü kültürel ve sportif imkanlar sunuluyor.

Diyarbakır Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Osman Bahçe tarafından hazırlanan ve Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Salih Cırdı'nın koordinatörlüğünü yaptığı projenin tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında Diyarbakır'ın Çermik, Silvan Türk Telekom ve Lice Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokullarındaki altı gençlik merkezinin açılışı yapıldı. Açılışlara Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, kaymakamlar, Eğitim Denetmenleri Başkanı Celalettin Aslan, Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Garip Gengörü ile çok sayıda eğitimci katıldı.

İlçelerde yapılan açılışlarda proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Salih Cırdı, projenin Çermik, Silvan Türk Telekom ve Lice Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokullarında uygulandığını söyledi.
Projemiz ile köyde okuma imkânları olmayan ve bu nedenle eğitimlerini okul pansiyonlarında tamamlayama çalışan öğrencileri kapsadığını belirten Cırdı, öğrencilerin öğrencilerin, okuldan arta kalan zamanlarını kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu dolu geçirmelerinin hedeflendiğini söyledi. Kız ve erkek pansiyonlarında hazırladıkları mekânlarda öğrencilerin aile sıcaklığını, kendi ev ortamlarını hissetmelerini sağladıklarını belirten Cırdı, "Öğrencilerin izleyecekleri eğitsel filmlerle ve okuyacakları kitaplarla hayata daha farklı bakabilmeleri, okuma alışkanlığı kazanmalarını amaçlıyoruz. Düzenlenecek seminerlerle bilinçli, eleştirel bakış açısına sahip, başarı merdivenlerini koşarak aşan ve geleceğe daha bir güvenle bakan gençler yetiştirilmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Çermik YİBO'daki açılışa katılan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş ise SODES Projelerini çok önemsediklerini, şu ana kadar yedi tane SODES Projesi yürüttüklerini, 2012-2013 öğretim yılında da SODES’le YİBO’larımıza Can Suyu Projesi ile birlikte 'Eğitim için Sıcak Bir Yuva' projesinin de devam etmekte olduğunu söyledi. Ağırbaş, proje hazırlama ve kabulü aşamasında özellikle Yatılı Bölge Okullarıyla ilgili olan projenin kabul edilmesi için çaba sarf ettiklerini, ailelerinden uzakta olan ve yatılı okullarda kalan öğrencilerin her türlü güzelliğe ve çabaya haklarının olduğunu ifade etti.
Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer ve Lice Kaymakamı Özer Özbek ise projenin ilçelerindeki okullarda uygulanmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim