TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Antalya’da şehrin merkezinde bulunan ve kısa bir süre önce yıkımı gerçekleştirilen İl Özel İdare Binası’nın yerine çocuk ve çiçek, sanat ve çiçek temalı parklar yapılacak.
Antalya’nın en işlek merkezinde yapılan 1982 yılında inşaatı biten eski İl Özel İdare Binası 2004 yılında kolonlarında oluşan çatlak sebebiyle boşaltılmış ve yıllarca atıl olarak bekletilmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, atıl olarak şehrin merkezinde bekleyen bu yapıyı haziran ayı içerisinde yıkmıştı.
Yıkılan İl Özel İdare Binası alanı ile Yavuz Özcan Parkı'nı Kadın Yarı içinden yapılacak yaya geçişleri ile birleştirecek park projesinin ihalesinin yapıldığı yer tesliminden sonra buranın 4 ay içerisinde tamamlanacağı duyuruldu.
Eski İl Özel İdare Alanı, Yavuz Özcan Parkı ve Kadın Yarını kapsayan proje toplam 22 bin metrekarelik alanı kapsıyor. 4 ayda tamamlanması beklenen projede Eski İl Özel İdare Alanında ‘Çocuk ve Çiçek’ teması işlenecek. Bu alanda 2 adet süs havuzu 1 adet runner tip havuz bulunuyor. Pamuk Prenses ve 7 Cücelerin bitki heykelleri (topiary), çiçek şelalesi ve oyun alanıyla park, özellikle çocuklar için cazip hale getiriliyor. Alanın Kadın Yarı’na bakan kısmında bulunan ahşap zemin kaplamalı seyir terası, vadinin içerisini yukarıdan seyir imkânı sağlayacak. Seyir terası üzerindeki asma-germe sistem gölgelikler, parka gelen ziyaretçilerin gölge bir alanda dinlenmeleri için tasarlandı. Park içerisindeki sert zeminlerde doğal taşlar ve doğal materyaller tercih edilecek.

Editör: TE Bilisim