TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, yılbaşı kutlamaları adı altında insanlığa hayat veren değerli ağaçlara zarar verilmemesi çağrısı yaptı. Çalık, ağaç kesmenin değil yenilerini dikmenin çabasında olunması gerektiğini de kaydetti.
Yazılı açıklama yapan Çalık, insanoğlunun 1 dakika bile hayatta kalabilmesinin oksijen alıp-almamasına bağlı olduğunu belirtti.
Oksijeni üretme görevinin Allah tarafından, büyük çoğunlukla ağaçlara verildiğini ifade eden Çalık şöyle konuştu: “Denizler, çeşitli bitkilerde oksijen üretiyor. Ancak dünyadaki toplam oksijenin büyük bir çoğunluğunu ağaçlar üretmektedirler. Ağaçlar; ürettiği oksijeni, keresteleri, dalları yaprakları, gölgesinde yaşattığı kuşlara ve diğer canlılara hayat verir, yaprakları ile toprağa hayat verir, kökleri ile yağmur kar sularını tabandaki içme suyu depolarına göndermeleri, erozyon ve rüzgarı önlemesi ile ve daha sayacağımız birçok faydaları ile büyük bir nimettir. Her bir ağaç sadece çevresine fayda sağlamakla kalmayıp, ürettiği oksijeni, yağmurlar, bulutlar ve rüzgarlarla tüm dünyayı dolaşarak tüm dünyaya fayda sağlamaktadırlar. Ayrıca dünyanın ürettiği karbon gazlarını da, üstünden geçerken yakalayarak bünyesine çekmekte ve oksijene çevirerek zararlı havayı temizlemektedirler. Lütfen yeni yıl kutlamaları adına bizlere hayat veren o değerli ağaçlara zarar vermeyiniz ve hatta ağaç dikmek için gayret gösteriniz.”

Editör: TE Bilisim