YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Manisa'nın Soma ilçesi Yırca köyünde termik santral yapma gerekçesiyle kesilen 6 bin zeytin ağacına tepki olarak, Denizli’nin Buldan ilçesinde başlatılan kampanya çerçevesinde 6 bin 250 tüplü zeytin fidanı dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı etiketli Gemlik çeşidi zeytinlerin dağıtımını, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın yaptı. Bedava zeytin dağıtılacağını duyan Buldanlılar, Alanyazı Meydanı'nı doldurdu. Burada bir konuşma yapan Başkan Gülbay, “5 bin 250 adet zeytin vatandaşlar tarafından, bin adedi de zeytin aldığımız firma tarafından hediye edildi. Zeytin çok değerli bir ağaç olduğu için biz Yırca’daki olaya seyirci kalamadık. Zeytinleri, belediye mülkü olan tarlaya dikecektik ama en güzeli, halktan geleni halka dağıtalım dedik. Hukukun desteği sayesinde Yırca köyündeki kalan zeytinlikler, hala hukuku savunan hakimler sayesinde kurtuldu. Bu bir anlamda hukukun üstünlüğüdür.” dedi.

Muhtar Akın da zeytinler için verdikleri mücadeleyi anlattı: “Biz zeytinleri korumak için köy halkı ile beraber mücadelemizi sürdürdük. 6 Kasım'a kadar ara ara bin adet zeytin kestiler. Biz de nöbet tutmaya başladık. 7 Kasım gecesi her tarafa tel çevirmişler, içeriye giremedik ve sabaha kadar 6 bin zeytin ağacını kestiler. 7 Kasım saat 16.00’da Danıştay, kesimin durdurulmasına karar verdi. 25 Aralık'ta da Bakanlar Kurulu kararı iptal etti. Olan bizim zeytinliklere oldu.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 6 bin 250 adet zeytin fidanı, yarım saat içinde dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim